馮睎乾:有些人在香港說謊很幸福

144 回覆
454 Like 34 Dislike
即係你決定用條撚諗嘢嘅時候
其實我哋講咩都唔會聽
買林保咁,屋企每個月掉十萬八萬養佢做運動員,然後佢真心覺得做運動員好幸福
都反映左佢隊入面無乜朋友,有既話大概都知大家有幾辛苦,有幾難熬,作為運動員點可能講得出呢句野
笑到你心寒你估漏? 講大話當呼吸
你個邏輯咪仲L on9
咁體院對運動員既投入資源程度 大細超 無可口非
明知有d選手 只係普通料子 唔通都全力課金比佢咩

江小姐 話晒都打到世一 咁得到最多資助 好合理

同足球一樣 唔通普通球員 可以同美斯 c朗一樣人工?
高佬屋企邊有錢
推呀
事實證明,一走去奶共嘅人就算幾好眉好貌同林善都係乜都假,都會前言不對後語鬼拍後尾枕
佢屋企有錢
根本唔在乎果7000
狗咬狗
有咩柒得過全世界都聽住你講嗰幾句野都仲可以話自己冇講過
祝馬會好運
佢係算幸福
至少有方力申出頭
但其他運動員受到不公對待都只得忍

江小姐講完幸福論 其他人聽完我只會覺得似串尻佢地多d
人才
姐係佢想表達嘅係
「香港做運動員幸福因為好多前輩嘅努力令後輩多咗資源」
如果咁講都唔可以話佢講大話嘅,極其量話佢離地
佢單從咁樣就得出幸福結論先係以偏概全
或者當人弱智 但係佢班目標群眾又真係弱智
所以吹佢唔脹
一個係否定一d事
一個係肯定緊一件事
受眾者聽落係會好大分別

李麗珊拎金牌證明香港運動員唔係垃圾 係好客觀既事
但江小姐拎金牌完話係香港做運動員係好幸福只能證明佢好幸福 並不能由她代表所有運動員去講
講得幾好。
呢個世界不嬲都係蠢人佔大多數,點樣牽動蠢人先至係大方向,即使係獨裁國家定係民主國家都係一樣
攞住佢「香港運動員好幸福」呢句發大,話明明香港運動員好撚慘冇資源,呢個臭西竟然幫港共洗白。結果原來外國大把運動員都缺乏外國政府支援 + 明明港共政府原來有個精英運動員計劃可以出到10k-40k人工。
人地攞金牌講乜都係啱架啦,佢代表香港運動員又咁勁話運動員幸福有咩問題
仲要喊住話記者斷張取義
好撚勁
仲要喊曬口咁搏同情
大量NPC PR留言中,推到上熱門,加埋黃絲馮乜柒啲濕鳩文
解釋咁多做乜柒, 用返佢阿頭個阿頭果句: <識人好過識字> 咪得囉......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞