西環電車撞傷3人意外 消息:3歲女童捲入車底,送院搶救後不治!

700 回覆
53 Like 12 Dislike
唔知道嘅,仲以為兩個細路趕住去賺錢養家
15億都嚟仲12億
事發在早上10時許,一輛東行電車,駛至西祥街北近堅尼地城泳池對開,撞倒4名過路途人,其中1名66歲男子與2名分別3歲及6歲的女童,被捲入車底受傷,現場消息指,男子是兩名女童的外公,消防到場用工具升起電車救出3人,其中3歲孫女昏迷送往瑪麗醫院,搶救無效不治,外公身體多處嚴重受傷,與另一名6歲孫女清醒送院。另有一名34歲印傭亦腰部受傷送院。

呀公+印印+2個孫
原來有四個人
Rip
唉, 好sad拖住小朋友過馬路好心就小心d啦
用孫女條命換唔想曬唔想淋雨, 點睇都fair deal 啦
真,好慘
最可愛既歲數,連生死都唔知係乜
就走左
No

應該左右姊妹,中廢佬
一邊慘啲
唔好話走 就算你死 都唔會有人覺得係遺憾囉唔該
慘, 不過喺嗰個位起個泳池本身都係天才先會諗到
關過年咩事
關你撚事咩
6歲鬼記得發生咩事咩
d老人家成日亂過馬路,依家害左個孫
RIP
印傭你都當?
1. 喺右轉線對面整過路處係好,但都要諗埋對東行巴士嘅延誤,近巴士站過唔到燈就會特別唔耐煩。合拼做一組路口要唔好阻塞路口、畀啲車過晒,就會令東行、同西祥街南行損失咗綠燈時間,由其西祥街有左直共用線要同時綠燈。理想就要同時加埋行人燈畀哥連臣街。另外問題係會有人行去電車站,加圍欄都阻唔到,為安全就要起埋行人路駁埋。
2. 屌嗰兩度班次唔係咁密,有幾大問題?要轉急彎已經會減晒速。
農曆七月,硬係呢個位好陰森
點呀 人頭水母
又係電車
確實 你走定死我都唔在乎 關我撚事
仲有邊度有位起?呢度近返石塘咀,兩邊都用到,唔係淨係方便堅尼地城。相反,堅尼地城站小巴總站應該邊度起,點樣減低重置影響?科士街係有石牆樹要保育。
究竟呢個post有幾多你呢啲大陸仔大陸妹誤會電車tram係電動車
家姐同工人輕傷,外公同細妹非死則重傷,會唔會係當時外公拖住細妹行先,工人拖住家姐行後面?
賽跑冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞