母女聲稱被銀行呃咗$27,000 女兒終自首

853 回覆
1275 Like 18 Dislike
通常過後都唔會報基本冇人知
前年殺瑜伽女個單完全冇消息唔存在咁
屈一間銀行計錯錢係關乎到公眾利益同金融體系穩定度,會影響到GDP,甚至玩到擠提令間銀行執笠,好大罪,佢未坐夠監都好難饒
你同老母講比人電話詐騙呃左錢都好過呃銀行呀
今次仆街鳥
鍾意記得訂閱同打開小鈴鐺
事主?
你搞鳩人憑咩唔洗俾人搞鳩
所以海底撈係香港人均3-4百
有錢唔識賺 要係大陸做到人均1-2百?
你都戇撚鳩

條女同我講
你幫襯嘅話,貼錢都願意
你快啲上去,屌佢啦
有錢收㗎
香港法律體系入面
涉及詐騙會重好多
係啦 按你邏輯 成個深圳都唔洗做生意啦
搬曬落香港 按人頭消費力起碼賺多30-100%
真係有錢都唔識賺😂
袁記雲餃 香港鮮蝦韭黃餃62蚊一斤
深圳店23.5一斤 又係有錢唔識賺
條女同我講
你講得好啱
薄利多銷
佢決定每人幫襯嘅話倒貼100
做多啲客
每日做100個
快啲上市
on9仔幾時輪出律政司出馬
咁又係跌左,個老母咁信個女,一定信啦
盜竊囉
最多咪守行為
刑事檢控科

刑事檢控科由刑事檢控專員掌管。在高等法院原訟法庭及區域法院審理的案件,大部分均由該科的政府律師負責檢控。另外,由裁判官審理的案件,倘屬重要的案件或涉及艱深的法律論點,該科的政府律師也會出庭。但大部分由裁判官審理的案件都會由法庭檢控主任負責檢控。

除代表政府出庭外,刑事檢控科的政府律師也向各執法機構(如香港警察)及其他負責檢控罪行的政府部門提供法律意見。

求其google 都搵到嘅嘢你就咪柒問啦
無撚知 白鳩痴
我想講 你1500蚊食緊既女
深圳最多開人5-7百
一樓一鐘仔600-800
係深圳200-300已經食到
深圳開過千 你香港冇3k都唔洗諗

佢哋做雞唔係為咗賺錢
係為咗興趣
賺多賺少冇所謂嘅
呃得二萬幾
仲要係呀媽既
無撚出色...
on9仔剩係識copy&paste
咁撚小事根本就唔輪到律政司出馬
你係咪個啲剩係識死背書出到黎做野就收撚哂皮個啲on9仔都廢事再傾落去啦
自作孽不可活
係 全部都假既 支持你留港消費
多啲留港食北姑
做錯道歉,係第一時間知道錯然後道歉,而哩個錯係佢都唔想,無心做錯

而哩單嘢就係,個女明顯有預謀去呃佢老母錢之餘,仲要搞大件事死口唔認

去到最後,有晒證據無得唔認,先走去自首

咁樣都可以原諒?

唔好同我講做錯事道歉就無問題,尤其去脈絡性嘅事件
得啦,得啦
佢哋同我講
因為你靚仔
所以全部貼錢同你做都冇所謂
你好可怕…即係650你會屌?
你咪鳩啦
除咗刑事檢控專員
香港有邊個部門會做檢控工作
我估你google完都唔會搵到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞