母女聲稱被銀行呃咗$27,000 女兒終自首

853 回覆
1275 Like 18 Dislike
其實坐監仲好
聽講星期五有碗仔翅食
上哂報關政府撚事咩
你望下政府近年風格
本身個老母報東張就係想搞大件事
而家咪求仁得仁
柒咗就唔比人報
輸打贏要咩
一早話咗
咪話左喺醫院盲腸炎 唔方便訪問
銀行從一開始就立在不敗之地
睇完CCTV,真係有錯咪賠比你,無問題
而家明顯係銀行早就睇完CCTV
之後就睇個女點做戲
點個佢仲堅持無錯
銀行只好報警
咁之前有好多人借東張過橋,博waive左條卡數又有。又有個阿伯話銀行唔見左幾皮野,最後CCTV影住係阿伯自己提款,阿伯先肯認衰。

等d人唔好亂9咁報東張老屈銀行,做緊好事呀
啱,坐唔坐都其次,個案底跟一世,佢好多野都唔洗做
上次仲話支持銀行報警查下
第一次見到完全冇正評但有過百負評嘅回覆
咁串其實抵死唔值得可憐
其實係老母忍無可忍
借銀行刀搞掂個衰女
睇返單嘢就睇得出啲女人真係好撚古惑(但無智慧)
諗好哂個故仔點樣呃老母,短時間內改圖send比老母
面對鏡頭依然面不改容,講到好似真係有發生嘅一樣
但On9在以為自己無破綻,但實際上漏洞百出而不自知
現代版掩耳盜鈴
雖然條女蠢
但講大話有一手
DNA
其實個阿媽都責任最大,交家用要成三萬蚊,個女可能寧願坐監都唔想俾佢老母勒索
個弱智真係冇諗過其實佢每步都有可疑
1. 係街隨手拎到3萬cash幫阿媽找卡數
2. 60張500蚊紙可以一次過入晒
3. 入數紙隔15分鐘先send比阿媽
4. 明明自己講自己阿媽有keep入數紙習慣,都照立即掉
5. 呃阿媽話入數紙放咗喺屋企
6. 明明銀行cctv都話佢到atm同入數紙時間唔啱,都要話仲搭緊車(如果係咁,你拎payment transaction record咪得,不過到時佢又話自己比cash)
想知最後判咩
告唔告係popo既工作 關政府撚事咩on9
唔好睇少港女自我合理化嘅能力
出軌有bb都可以合理化到唔係自己錯
哩啲少事
唔好吹得就吹,坐條毛咩,最多咪社會服務令事但GOOGLE都搵到
"假學歷打政府工十年 肄業漢判240小時社服"
"以假醫生紙呃病假 前民政署職員判120小時社服令 (12:17)"
DNA都唔洗CHECK 真係兩母女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞