洛杉磯奧運確定新增壁球及5項團體項目,並可能取消拳擊

489 回覆
328 Like 13 Dislike
上次東奧取消左職業無得參加呢個規則喇喎
最強係「恆河水」
體操係勁易失手,失敗係唔會第二次機會。要睇跳水失手等到你悶,而且可以 跳5/6次計總成績,根本悶到仆街
反正已經俾人哋恥笑係小項,一家獨大但冇國際明星嘅後果,就係贏都冇影響力
跳舞都得咁扑嘢都得啦
團體賽係取代咗男雙女雙
乒乓球項目最多5個金牌
可摸耳keep番今屆個勝利巡遊
幾好feel又可以與民同樂
一係直接3打3
咁先叫混戰
A rule change passed before the 2016 Games allows professional boxers to compete in the Olympics. In order to qualify, professional boxers would still need to compete in one of the official Olympic qualification tournaments.

原來原因唔同咗
要打d無錢嘅賽爭quli
打round 數又唔同
好似啲奧數比賽,全部都係中華移民共和國代表隊
奧數依家意義冇以前咁大喇雖然依家美國都贏晒支那
錯重點 重點係一個最多兩人一齊打既比賽 團體模式根本就冇意義
asian countries
點解永遠都冇桌球?⋯
足球係因為fifa擔心如果奧運足球出現一批職業球星會令奧運足球成為另一個世界盃,fifa想維持世界盃地位。
拳擊就如你睇過職業拳擊就知道點解,完全同奧運拳擊係兩個level。
https://www.youtube.com/watch?v=r7uiZdv6Iug
你平時會睇?
大部份Top Player集中係英蘇威北,但係奧運只可以用英國名義出賽,當每個國家最多出三個人,可觀性都大減啦
咁我都覺得幾好睇
係評分個到一舊舊啫
邊個國家流行跳水?
跳水本身都冇咩嘢,
但分3米彈板同10米高台jm9, 唔搞埋5米7米?
跟住再分雙人,跳水咪跳水囉分咩雙人,100米鉛球標槍唔見雙人? 點解唔分埋3人?
根本為分而分製造埋d 冇意義金牌
支那, 北泡咁幫俄蝗,應該取消資格啦
奧運個精神係更快更高更強
所以先要競技突破
你個論點on9
足籃排網羽無論係入門級中階定係競技級
你只要keep住玩就係會傷手腳筋骨
芭蕾舞唔街頭
不了
同埋東奧係有個職業既入左打,不過輸左無牌拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞