洛杉磯奧運確定新增壁球及5項團體項目,並可能取消拳擊

489 回覆
328 Like 13 Dislike
加拿大都係棒球大國之一
因為本身棒球係好密集嘅賽制 一個賽季打百鳩幾場,而且入季後賽名額好少,額外出賽仲要季中,風險極撚大

你美國隊同多明尼加組巨星隊,分分鐘龍頭隊要走幾個頭牌主力,一陣受傷真係直接gg

加上投手係消耗品,係要錫住用
舉辦國通常都會加啲自己嘢,美國加嗰幾樣已經算多人玩
08年嗰時加咗一堆中國武術落去,自己玩晒
舉重係睇人類力量發揮嘅極致
初衷嚟
空手道多人玩好多
所以佢做到正式項目

武術只係俾人用嚟打飛機嘅特設項目
4年時間
夠唔夠砌一隊出嚟拎前4?
但係要統一嘅話就要幫d動作set個標準分
咁d人又淨係會做高分嘅固定動作
只會變成另類體操
不過始終淨係搞咗屆
畀分機制呢d可以再改
就好似滑板今屆同上屆嘅畀分方法已經唔同
我唔熟,不過剛剛睇到電視賣廣告,話依家响香港有比賽
乒乓波5項cut走2項啦
男單 女單 團體(混合) 就夠啦
而家團體賽嘅人同單打冇乜分別 不斷重複同無限拖長
可以繼續五場三勝 團體賽最好次序係咁
1: 混雙 2: 男雙 3:女雙 4:男單 5:女單
全部人唔俾重複 要四男四女作賽
但係局數一定要改3局2勝 而家拖到三個鐘一場咁長 …
不同國籍嘅印巴仔協手屈臭white trash
真心想拳擊有得繼續
建議殘奧加電競
有無人同我一樣如果要加多項球類運動會加閃避球應該幾好睇
壁球應該會幾好睇,運動強度其實好大
足球fiba唔比
拳擊如果打職業強度係無可能打到個賽制
職業拳擊講緊就算打贏都好多時有骨折 腦震盪 爆晒缸
冇乜可能幾日內再打另一場 連打3-4場
普通職業選手講緊成個生涯都係30-40場內就退役
美國:出年睇下果兩個男人退唔退役再決定
未退役既話,成個項目取消左佢唔洗煩
唔夠,唔使諗,最盡都係top 10
跟你老母死文盲
無職業球員 無得諗
cricket奧組委跪求左好多年
ICC前兩年先應承
其實射擊同馬術係最on9 其次係跳水
呢d項目從來都係睇人失手開心d
講得啱 完全係多鳩餘
如果乒乓有團體 咁所有有雙打既運動都加多個團體賽啦
咁美國應該要取消乒乓球同跳水先至正確做法
好過跳水、乒乓波依啲米奇老鼠項目啦 唔睇都知結果,又冇棒球咁多全球fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞