有圖!HKTVMall懷疑倒賣公立醫院藥物??

317 回覆
439 Like 10 Dislike
藥房職員偷藥唔使貼label
靜雞雞攞點會貼
攞綜援睇醫生唔使錢,轉頭拎啲藥落藥房幫手賺少少
不過藥房戇鳩鳩,唔搣label又係抵死
以前小妹係醫院做阿化時。明知啲廢佬攞完藥轉個頭就賣走佢。都要比佢+解釋副作用。諗返都覺得自己on79
大癲 個人資料嚟
如果你係講ha藥房,程序就會收藥紙
想keep藥紙就用app交,支持8仔/wechat.. 呢個方法就唔收藥紙

需要知用過咩藥,你download 一個app 叫 ha go
按藥物就顯示食緊咩藥, 按上一頁就可以睇更早紀錄

你更可以用ha go 新增自己做照顧者,到時你用ha go 都睇到屋企人紀錄
大把人出院R藥
呢d便秘藥 一同醫生講 就會開
唔食 轉頭賣出去

之前見過個post 話旺角地鐵站有個阿叔拎住成袋HA藥 同人交收
中國香港 你想點
賣1樽得幾舊水
比人周到仆硬街
冇咩職員會咁弱智
至於突然轉差
其實專科會講你咩情況就要叫緊急送院,咩情況要打電話通知專科
有條打電話問功夫熱線
個投訴23年
成年都無新聞
怕唔怕炒車
究竟應該係p and p board 定dh
公院只要你話有便秘就會比一支你
好多長期去公院病人都順手拎一支去賣
因為支野正價200蚊支
用下你個西腦啦豬閪
呢啲平藥,又非處方,邊個會得閒䀹實個stock ?
職員偷洗乜做到咁複雜,直接攞咗都冇人知啦!軟性毒品就話mon緊啲個stock啫
政府藥房班野超高人工,你當班友on9咩

一定係病人賣比出面藥房
尤其中藥,扮病處方人參、蟲草,跟住賣比藥材舖。連tvb劇都有拍過
現在已經唔需要交藥單,
當你一交錢,
藥房就會開始準備藥物
病人倒賣藥物騙醫管局
一齊交稅俾廢老睇HA賣藥
問功夫
唔一定係香港長者

而係南亞,因為全家綜援
次次一個病就全家呃平安藥

keep起需要的藥,舊的出貨比藥房
香港人反而傾向自私食,搵到財路唔會教人
南亞人圍內有教點cap盡香港資源,所以班友恐怖過大陸人
堆呀婆濫用普通科門診仲好搵過拎綜援
岩 政府應該原價賣俾病人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞