「三星狗不敢面對」 有youtuber拆解「綠線門」 重發現三星電話係會「自然分體」!

139 回覆
191 Like 44 Dislike
iPhone 13 Pro系列會白屏 同埋Apple唔係全部用三星

Vivo Oppo Sony全部同一年開始綠線 你覺得係關舊電而唔係Samsung Display問題?

綠線災情最嚴重嘅Xperia 5系列好似未見過甩背蓋問題

我唔係覺得三星問題 但係無端端講舊電變相幫Samsung Display spin走問題根源
我果部都係 不過入左少少水
自己換左mon都係有啲問題
低亮量啲色好綠
iPhone 13 Pro系列會白屏

依家講緊綠線 明顯就唔同問題

iPhone 年年出貨量咁大
都係排線短路問題 你睇多啲就知
咁Sony Vivo Oppo Samsung同一年一齊綠線呢?你未答到我
係呀,因為ad系統軟體更新完令到部手機屏幕高温度好熱所以熱壞左屏幕排線導致出現綠線
以我自己理解 熱可能會加快老化
但係根源始終係排線設計用料嘅問題
人地特登咁整
等你耐唔耐就要換機
而家要低價過保幫啲客換mon
點睇都冇著數
lm
而家根源係2020年打後嘅三星柔性OLED
spin去舊電只會中計

屌還屌
你會唔會喺標題度打idog不願面對呀
「ifun dog 食撚屎」IOS17.5 無啦啦復原已經刪左既相!
https://lih.kg/3698660

叫聲我手機公道伯
有無聽過sony 5仔

連續3代都用同一塊samsung既綠線mon,仲捧場過samsung自己
咩叫ifun dog
Sorry,Sharp自己都冇再出高階LCD 俾電話用
OLED都可以冇頻閃
LG OLED係DC調光

用慣左OLED仲會回頭用LCD咩
Samsung用自己廠電池
其他機包括iPhone都係用大陸電池
佢成日都屌Apple同idog㗎喎
依家唔一定
分唔到邊啲係自家邊啲係掛名
ok my bad

三星有咁多問題
又唔想用apple
google又冇行貨 又要用三星製程
都唔知仲有咩機可以選擇
我都有部三星用咗幾年, 上幾個月舊電漲到撐開咗個機身。
吊佢老母去三星維修, 話要擺低部幾幾日, 仲要講唔到幾多日, 快則2-3日, 慢可能仲慢D。
吊佢老母去隔離街D電話鋪10分鐘搞掂。
再吹大d, 用左成10年samsung都未試過,身邊用開嘅都未試過,有d部機用左4,5年都冇事
我想換samsung, 但見到咁多綠線,畢了
真係吹到人唔笑狗都吠,係香港行入間餐廳見到10部android 機都偷笑,仲要中間有大陸機,sony機,跟著見到1半有綠線,不如ching去驗下眼好過啦,一係驗下腦睇下有冇幻覺
當得4部,兩部有綠線,算唔算一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞