內地網民紛紛鬧爆TVB《法證先鋒VI》:結構鬆散,廢話好多,絮絮叨叨,全是狗血情節,爛到無得再爛

99 回覆
139 Like 1 Dislike
樣衰一律實力派
頭一兩季都ok 後面無歐陽震華就已經睇唔落去
見到黃宗澤已經唔想睇
啲形容詞其實想講咩
「只要見TVB有份出現,你就知道,這個節目必會變為業餘、不認真,和像馬戲團。」
繁花同森林女王都有十幾點
法6卡士又補多十幾上去
又可以收視冠軍了
都係思貝
咁樣拍法 拍到法證先鋒99都搞唔掂
寫談情戲其實冇問題
大把韓劇拍愛情戲咪又係拍到爆紅
係拍得衰先會變問題
https://youtu.be/32G_quI0jzA?si=8K5JjtGx8iu9f5XJ&t=56
[ 我等了9年的《法證先鋒4》,就這?2020]
得1,2輯 可以睇吓, 法證先鋒4 已經唔掂 一班人開完會就破案
主要拍得好就冇人計較
妙手同皇庭係成功create到浸bourgeois嘅幻夢中產味帶起咗個類型
談情係談得好睇嘅其實都係賣點
法證前幾部都唔見得就超專業
而家咪就係感情戲都拍唔掂先俾人彈
佢哋砌緊條主線出嚟,覺得為做而做咁
明明條線一早完咗,又要格硬再砌返主線出嚟
呢樣已經唔係淨係法證
套套黑警劇都係一大班人喺房開會
個個都記憶天才背撚到好詳細既資料
一人up一句就出結論拉人
開完會就互溝四角戀
邊個表達到人才凋零 大D? 「法正先鋒」 vs 「廖化作先鋒」
https://lih.kg/3748253
法證題材 個編劇都唔知有無做資料搜集
當打份工寫啲垃圾出黎照拍 導演鳩導演員有糧出鳩演
每套個場景都係果幾個 外景可免則免
無心拍 不如買劇獨家同步上映好過
咁樣仲叫法證咩
搵左個兇手先
再用法證方法入佢
大台理論
歐陽炳強
黃宗澤個角色名又叫星柏
潛行狙擊叫蘇星柏 今次叫余星柏

喺TVB做編劇係咪好似考試一定要用允行 一心咁有罐頭名
TVB出品既劇sell靚仔靚女咁
你唔係會覺得無感情線下嘩
曲線宣傳埋V台嘅《IT狗》系列
除左老野, 現在仲有人犯賤睇tbb
咁都有得嘈
三十年黎都係咁撚垃圾架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞