內地網民紛紛鬧爆TVB《法證先鋒VI》:結構鬆散,廢話好多,絮絮叨叨,全是狗血情節,爛到無得再爛

99 回覆
139 Like 1 Dislike
個名都開宗明義講感情
內地網民表示:
想睇返抗日神劇多D
TVB D膠劇唔好預我
冇感情戲不如唔好睇TVB
咩係瘋狂動物園 佢up乜春
可以拍到法證先鋒XVI
出面一至兩集一案
TVB得唔得?
Tvb一年拍咁多套咁多集,你係編劇邊有咁好心力一集一單案呀
第四季第一單案嗰種9up推理緝凶真係兒戲到
搵四哥出嚟就係拍呢啲真係嘥哂
明知人哋餵屎你都照食,然後鬧人,係咪onL9。

有乜嘢觀眾就有乜嘢電視台,大台劇亂9咁拍,咪又係8-9成收視,大陸又唔知幾多億點擊,新聞求其咁報,依然周街茶記播83台。

呢個年代正常人都唔會睇大台,仲睇緊嘅根本食開屎,無資格鬧,抵你哋繼續食屎。
談情都唔緊要
仲要唔係主角

好似啲茄喱啡林正峰阮嘉敏仲似主角
連查案都係用佢地傾計交代CLS
以前「飛虎」真係試過

抄美劇咁, 一星期播一集, 一集一單案
唔好意思,係無學術都大撚把犯駁
本來以為上輯已經最垃圾,果然只有tvb可以超越自己

最撚痴線係蔡思貝同袁偉豪條線,蔡思貝做個炒散妹,完全係編劇諗出黎省略查案搵兇手部分嘅工具人,差唔多每單case都因為佢喺現場/佢做過所以關佢事,所以每次同佢傾計就諗到點破案
冇Bobby
《優獸大都會》(英語:Zootopia,新加坡譯《動物城市》,中國大陸譯《瘋狂動物城》,台灣譯《動物方城市》)

大陸仔
TVB 特色 之前單車,大戲主題,得頭尾兩集先回歸主題,其他時間得中間出幾分鐘內容關主題事
佢而家個樣殘到咁,眼袋又大皮膚又鬆,係實力的嘞,唔通叫偶像派?
睇到啲名你就覺得陳腐,拍足幾廿年都係呢堆人
睇佢啲喊戲場場都喊唔出想賴屎咁嘅樣即刻出戲
https://youtu.be/kFlWCdEXIQ4?feature=shared

童年果陣好驚依幕

今季係咪又有小丑?

上季小丑無啦啦跳樓死,爛到仆街
第3季開始冇左勾陽已經唔係果回事
直接做柯南真人版咪得囉
是是但但
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞