[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (23)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我琴日就係想搵埋大哥簽名先仆去買

冇簽名果啲後加都得啦
頭場都冇上屆冠軍咁唔比面
還番件9號比金仔啦
首先要有衫
你知而家一剔牌
從香港U23、晉峰,龐焯熙連續兩季都是榜尾球隊的守門員,在多場賽事中經歷大比數落敗,更曾試過「輸到喊」。不過,龐焯熙稱已累積了不少經驗,學會調整該種不好受的心態:「唔好好快就一蹶不振,會調整到繼續幫返隊波,令到比數逆轉。」

龐焯熙:每場都要好過上一場,每場都要進步

談到今季加盟北區的目標,龐焯熙就明言「沒有目標」,因為曾經覺得好大壓力:「我要clean sheet,每個龍門都想,但係發覺做唔到,心態就開始要調整,宜家就覺得冇一個好指定目標。每場都要好過上一場,每場都要進步。例如每場波之前都定一啲目標,如果今日失咗幾多球,就要撲得多過個失球數字。一方面令到我自己心情容易啲,另一方面有滿足感、成就感。」

均業北區今季簽入兩名南亞裔新球員,23歲、巴基斯坦裔的簡嘉亨是其中一人,他前季效力冠忠南區,並代表香港出戰亞洲盃外圍賽。簡嘉亨去季轉投港會,在對北區的賽事揮拳打向張俊軒,導致兩隊發生衝突,他事後在社交網站發文道歉。

簡嘉亨:今年好重要 盼爭取表現重返港隊

簡嘉亨今季獲何國泉邀請加盟北區,他表示十分高興,希望交出好表現,以力爭重返港隊,並形容「今年好重要」:「Feel 到一個職業球隊啦,個個都知道嗰邊啲練波嗰啲嘢,呢度就fit 返練波嗰啲嘢,都好開心。」他表示協助北區贏波最重要:「出場都緊要,但希望唔好傷啦。」

另外,深水埗去季殺入足總盃決賽,最終不敵東方,球隊最後未能籌得足夠班費,宣布自降甲組。印度裔後衛波比表現備受好評,他對能夠加盟北區感到興奮,希望能在隊友身上學得更多,「想攞好啲嘅result」。

波比:期望更多少數族裔球員出戰港超聯

波比稱在知悉深水埗自降後感到失望:「諗緊會唔會有球隊踢到,最尾北區有搵我,好happy呀,可以超聯再踢波,可以再努力啲比其他人睇到。」至於今季目標,波比稱,去年協助深水埗晉身足總盃決賽:「今年想贏埋,呢個係我自己嘅目標,想同全部球員一齊努力啲。」

現年25歲的波比,他最後勉勵其他印度裔的小朋友繼續努力,期望會有更多少數族裔球員,能夠征戰港超聯:「If you can keep on going everyday, nobody can stop you. I hope I can be a good model for everyone。」

https://www.inmediahk.net/node/體育/【港超聯】追隨何國泉加盟北區-龐焯熙:已學識調節大比數落敗的心態
揭幕戰應該有二千人?
紅底黃字真係搞唔掂
擺TKO畫面唔夠靚
監獄聯
嘉亨灣又要去又要屌冇人逼你去井會
唔會咁柒琴日一次過賣晒掛
佢咁嘅質素有班落咪算係咁
都係搵舖頭自己DIY啲字,會有分Nike原廠字個啲?
唔係個個都可以自己印返咩?
印象中佢哋啲字都係teamstation搞
Teamstation 係專幫傑志印球衣的
每日關注
鄭子森幾時復出?
Ivan都算神人
報完北區即刻飛泰國踢大埔
一次過連續簽兩件水貨
唔容易架

多謝支持
https://www.instagram.com/p/C-aE8MJSMeu/

💚感謝球會會長葉吳彬彬女士和領隊葉志雄先生在百忙中親臨泰國為球隊打氣,亦多謝球迷William和Sherman千里迢迢到現場支持!
咁肥都可以好波既 參見保羅
如果有passport但未入過港u隊 質素都好有限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞