「華為挑機」新iPad pro既主要賣點 雙層Oled , 唔夠半年 華為新matepad pro 已經有…

172 回覆
9 Like 208 Dislike
apple 先出,華為跟,買apple
華為先出,apple跟,買apple
是但啦
apple is apple
Who fucking cares?
meanwhile 加128gb要成千
我喜歡iPad 個系統生態就算你可以做到幾平,堆幾好嘅料都係無用,我要嘅係整體體驗,iPad係貴,但佢比到長遠嘅OS更新,icloud比到我輕鬆可靠嘅備份,換機轉資料方便,App係多專業App支持,唔係自己搵辦法咩靠用Web版解決,單呢個就係點解iPad貴咁多都有人願意買嘅原因,以上提嘅只係冰山一角嘅例子,個人感受。

三星Tab S亦有佢嘅特色,出色嘅多任務後台,同時三個app同畫面,懸浮視窗多開,Dex Mode,Wacom技術嘅S Pen免充電任寫,轉浮手勢操作,最新嘅有支援免網即時翻譯,Galaxy Ai,ip68防水靚喇叭,smart switch支持外置儲存備份,呢啲又係咪華為平板比到我嘅野?可唔可以一圈搜尋比資料我,用Google App?

唔係單純只係有咩新硬件堆料出嚟,價錢平就可以踩人地,其他方面做唔好都只係真真正正噱頭而已,樓主無謂咁出嚟挑釁,因為所有討論論整體同未來發展,apple pencil AirPod 出咗幾年都可以更新有新功能,睇嘢唔好下下咁表面嘅出嚟討論

利申:iPad pro / Tab S9用家
我不嬲用android但係平板一定買apple
尤其是會share比家人用

之前部iPad放喺屋企10年未壞過我老母仲日日睇到戲差到電
最新嗰部pro 13寸都係一萬幾千
所以個重點唔係個mon
而係架機真心順同好用
講哂俾佢聽華為tab睇Netflix 有咩問題
佢仲要死捉住平一半有雙層oled嚟吹奏華為tab
係抵俾人屌
開會拎部華為出黎用, 比人笑喎
邊間公司咁低人工請咁低質嘅打手
齋講mon唔講用乜cpu,大陸嗰邊啲人都笑,用 4000幾買個咁嘅cpu,等其他廠出888gen3平板再加呢個mon好過,反正大陸咁卷,好快有。
官方同款,自主研發,手磨晶片,北斗衛星雙向通訊,無network 都可以射晒上雲端,資料夠晒安住

仲有自動共享功能,你睇習大大幾開心

點解佢地自己唔用?驚唔夠貨賣俾你地呀,專登去買美國山寨機替用,咁撚正仲唔買多幾部
官方同款,自主研發,手磨晶片,北斗衛星雙向通訊,無network 都可以射晒上雲端,資料夠晒安

仲有自動共享功能,你睇習大大幾開心

點解佢地自己唔用?驚唔夠貨賣俾你地呀,專登去買美國山寨機替用,咁撚正仲唔買多幾部
樓主個重點係 佢以為啲人買 iPad Pro 係因為個雙層 OLED.
一定要同意華為嘅使用者條款
咁即係啲個人資料要交哂俾中國
如果佢有HDMI in就會考慮下買嚟當螢幕
同大陸同事出國,佢華為機出左國都一樣上唔到google, 上面班撚屌仲講睇youtube
題外話...... 反而對佢嗰部 Laser Printer 有興趣多啲.
android app有幾多個app有tablet view, 用過好多都係mobile view放大版勁柒
on9
望下平板市場用得ipad做主流既都係睇app
an d app去到砰板參差不齊
仲夠膽死話apple買佢硬件
根本個媽劇一早分開左,比得起錢/有生活態度/賺到錢果班十個七個買apple,剩返d餅碎就一班An廠執口水尾打價格戰,你地咪慢慢搶
matepad pro 有冇NPU for AI edge computing ?
有次玩條女話不如送華為俾佢 即刻黑撚左面
粒U 咩料? 隻字不提既?
8000 𣎴如Ipad Pro
但係有錢買iPad pro嘅大陸仔係唔會買華為囉
但係連android app 都用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞