「華為挑機」新iPad pro既主要賣點 雙層Oled , 唔夠半年 華為新matepad pro 已經有…

172 回覆
9 Like 208 Dislike
在8月6日的鴻蒙智行享界S9及華為全場景新品發佈會上,華為推出了全新的旗艦平板產品——華為MatePad Pro 12.2英吋以及全新筆鍵一體式星躍鍵盤。這款平板不僅融合了創新雙層OLED技術,還搭載了天生會畫App正式版,能為專業創作者提供更加出色的硬件和軟件支持。

華為MatePad Pro 12.2英吋的屏幕是其最引人注目的亮點之一。這款平板採用華為創新雙層OLED雲晰柔光屏,屏幕峰值亮度高達2000nits,確保即使在陽光直射的情況下也能清晰顯示。144Hz的刷新率和480Hz的觸控採樣率,為用戶帶來極致流暢的使用體驗。

此外,屏幕還擁有2,000,000:1的高對比度和2.8K的高分辨率,加上四邊等距設計,邊框僅4.6mm,屏佔比高達92%,是目前行業中邊框最窄的平板之一。

https://youtu.be/WoqrZnA8GBs?si=k-8C1ztu-XzCDCeP

On9 賣$8000 有雙層oled
講錯左 最廢 最細個部雙層oled
賣4199RMB

屌你老尾Apple 旗艦重點 守唔到半年
同供應商簽約 最少一年後先可以賣比其他人啦
wfc
峰值亮度高達2000nits

蘋果個塊得1600
屌你老尾
Agger Apple幾貴都有人買
屌 iPad pro真係好撚狗
比咁多錢 個重點賣點 唔夠半年比人超撚左 重要平一半有多
Apple 唔洗賣功能架 賣牌子的
拎來睇YouTube Netflix
真係支持偉大既華為算

都唔知做乜鳩
唔駛用google store?
華為 新 matepad pro

Apple 新 iPad pro

an 依d野唔難搞啦

拎來睇片 咁既價 真係屌打新iPad pro
創咩新啫
根本呢樣嘢存在幾年
垃圾商用唔到咁d 咪撚計啦
iPad Pro 5月出
華為用雙層OLED嘅電話係3月出
iPad 12.9 第3代用到依家仲係順到仆街

同一年出既華為平板開機要開幾耐?
iPad 塊雙層Oled 都係三星貨咋下話?

咁三星賣比華為係咪即係南韓偷雞賣唔聽美國佬枝笛?
華為應該係用京東方
個size差咁遠

電視既oled 同電話既oled已經有分別
個雙層oled係LG
Apple 每次都係買斷新技術半年,半年後一街都係

又唔係 apple 專利,有咩咁奇
apple 係賣成套生態系統
洗q同班友鬥spec, 硬件係贈品嚟
真係遲買慳幾千

4199 有雙層oled 屌你老尾
iPadOS 比人屌足十年
來緊ipados 18 先有計算機
就係勁在又要屌又要焗住用
拖到咁上下再施捨比你,你又吹佢唔脹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞