移英撚平時講到幾關心政治,英國咁大件事點解個個都唔出聲?

181 回覆
73 Like 78 Dislike
因為事實係8成去得英國都係唔關心政治/退休/養老/藍絲

有幾多後生係去英國呢
後生都去晒加拿大啦
五毛狗果然最關心外國
笑到噴水
Wtf?
發泄情緒暴動
你班黃絲前線手足咪又係借機發泄情緒暴動
表面睇落去同香港2019社運好似

表面睇落去好容易抽水

好容易就串鳩到班「移英撚」

香港2019社運前

當初係邊條仆街強行要推「逃犯條例修訂」?仲想繞過立法會正常程序 快刀斬亂麻 霸王硬上弓?

當初係邊條仆街講大話 話想幫陳同佳前度女朋友家人申冤?

當時兩岸三地嘅政治情況大家都清楚

「逃犯條例修訂」只不過係中國共產黨用來清算黨員利用香港做跳板 走資去海外的手段

好明顯係嚴重違反「中英聯合聲明」

俾人強姦想反抗 就話你暴動 就話你太暴力 就話你受到外國勢力影響 想搞港獨 干預香港特區事務 係傻嘅都知香港有咩條件獨立? 生安白造

其實西方國家要香港死 變東方支豬 真係好容易 齊齊拉大隊離開中環 集體撤離資金 that’s it

將自己的錯誤判斷和私心 利用一堆謊言去掩蓋更多謊言

然後將一班反對派送上墳場 殺一儆百 令香港平民百姓聞風喪膽 把自己的人權言論自由拱手相讓

英國今次暴動 觸發點係2024 Southport stabbing 幾個小朋友俾人用刀殺死 仲有10個小朋友受傷

在襲擊事件發生後不久 有關襲擊者身份的假消息開始在社交媒體上廣泛傳播 令英國公眾錯誤地以為兇手同穆斯林有關係 謠言滿天飛 當然右翼分子搧風點火 乘機可以令本地英國人對其他族裔產生仇恨

英國社會普遍尊重生命 而今次死者仲要係無辜嘅小朋友

群情激憤洶湧 導致今次暴動

你係想抽咩水?你想串鳩班鬼佬咁小事就暴動?

如果發生響地獄鬼國支那 有個癲佬用刀瘋狂殺小朋友

通常都係有個替死鬼? 公安求其槍斃個人去平息民憤?

又或者根本冇支那人會care?

所以經常都會聽到人講

「西方國家每個人嘅價值都比支那人高 支那人命賤 因為支那根本唔會認真尊重人嘅生命 賣血 販賣人口 人體器官地下黑市場 沒有人權 沒有自由 只有極權」

英國法庭有獨立專業裁決判斷 唔需要亦都不會聽從任何政治家的命令

英國警察如果有濫權 有做錯 一定會有紀律處分

媒體 國會 議員 公眾 反對黨 一定會出聲

英國社會唔需要VPN翻牆 網絡世界好自由 除非係戀童 毒品 或者販賣人口 on so forth

而有支那共匪撐腰嘅香港 只需聽着住西裝嘅皇帝發號施令

你想抽咩水呢?

從來冇人講過 國家有民主自由 就等於 國家永遠都唔會暴動

人民都係人 有情感 有憤怒要發洩

不過極權高壓手段統治國家通常就好少有暴動 因為一出事就係戰爭

講到底 英國人係為咗班死咗嘅小朋友而暴動 大家都係非常着重生命 人先係社會最值錢嘅嘢

不過中國人好鍾意將最值錢嘅嘢放喺坦克車底 因為數量太多?
全部變晒親建制
之前鐵路同啲公共服務罷工政府推反罷工法
大把人話支持話好
TLDR: 希望移英連登仔出門口遇著示威比人打撚到豬頭
真係唔見佢地有集會幫英國人手
我咁辛苦移民過到黎
淨係希望和和平平
你班撚樣死後生白皮豬唔好係度搞事
一個二個同我番工
人死不能復生 唔好再追究咁多啦
法律自然會幫死者討回公道
12點張床要人
訓醒唔好再搞事
番學既番學
番工既番工
再搞事我郁你架啦

原來同緊食物鏈最低層嘅生物「講野」

Sorry 認真咗

叫不醒裝睡的人
咁你地臭閪蚑那咪出黎雙普選囉
就竹算關心都唔會係到講啦
好奇一問你係咪回覆緊垃圾柒頭外賣仔band 5都唔收嘅自由之子

嗰條垃圾block撚咗佢得㗎喇唔使同佢認真討論傻閪一個淨係識得錄音機
英國自由社會,咁移英港人有冇集會聲援呢?有冇搞簽名運動呢?立場係支持收緊移民政策?反對警方暴力?支持示威?其他立場?定係返工太忙唔得閒搞?
要靜去自修室啦屌
個重點係而家英國警方同香港一樣,一個就縱容共產暴徒打平民,另一個就仲容伊斯蘭回教佈圖打平民

英國版721呀屌你,難聽啲講,香港嗰班共產暴徒衰極都係攞刀劈你,伊斯蘭嗰班真係恐怖主義嚟

英國差佬唔使搵人打鳩你佢隻眼開隻眼閉畀啲伊斯蘭佬斬鳩你放火燒埋你先慢慢得閒調查已經夠仆街啦

仲要個英國首相出嚟扑咪屌鳩所有白人示威者係極右納粹法西斯分子,話會保護伊斯蘭社區

班伊斯蘭聯盟攞曬大刀斧頭出嚟幪面集會,講到明要反擊就唔見差佬拉人

果然一講到外國議題連登班黃絲就變曬藍絲狗
鐵路罷工有得wfh 唔係仲好咩
CCPTOY標準答案

英國已好亂
英國人民水深火熱
港豬做緊黎生,一定要即刻急速表態

最好教埋佢地示威

跟住自己對中國:無意見
認真答你
英國政治係連登出聲有咩用
係上都係X同Reddit
其實你咁多要求,點解唔係你移英?要其他人實現你啲要求?
阿英國問題專家

點睇你個pm淨係譴責本地示威者係極右Nazi法西斯

班回教佬幪面拎斧頭出街完全唔撚出聲笠水呀

話說朝頭早夜晚都過咗喇喎,呢幾日回教佬週街劈友差佬制止不力點睇呀

仲要粉飾太平呀

學返你個濕鳩準則,721白衣人打人都謹限於元朗地鐵站啫,全香港十八區得一區一個地鐵站有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞