惠康高層同我入一入黎

190 回覆
700 Like 130 Dislike
唔係點引到你班盲撚去買
我係度講呢單野, 就係因為之前又係試過做撚左盲毛,
個次又係過撚左機, 我心諗算撚數, DKLM今次又係咁撚樣,
仲衰撚到個牌大撚個棟係度都要同我拗, 惠康真係CLS.
如果冇呢個牌,咁你見到嘅應該係50/3.
我媽早排買芝士 佢張牌寫50蚊2包 咁上下
但原來張牌係錯左 應該係50蚊1包
個收銀最後照收50蚊2包
如果間唔中一次冇收牌都算
試過一次買廿件特價野,拎曬去嘟先發現有十件係冇特價,屌你老母

又要拎返去揀過,揀過又唔知新嗰啲會唔會又冇收牌
屌你柒撚咗唔出聲,當冇咗件事都好地地
仆街男人老狗仲要喺度死雞撐飯蓋好撚肉酸
咁惠康可以擺低走人唔買㗎嘛,男人老狗成個女人咁係到賴死
擺多一日知唔知收多幾多錢 大把人買完野唔對數
你再扮女人我就
樓主性別認同係女人
已經寫埋係價錢下面
仲想點呀

惠康百佳以前就平,而家仲貴過7仔ok

買個薯片平時10蚊包,佢特價25.3 兩包
嚴重懷疑樓主打手黎
呢個寫明日期,一定唔會做俾你
加價係供應商問題
理論上要照做個優惠
但我敢講多數都唔會做比你
做收銀就係唔想用腦
只會問你要就要 唔要就算
寫明日期你報海關都無用
人哋個價錢益會員,你唔係,嘈乜?
你第一日去超市買嘢咩
以百佳做例子 真係佢放錯價錢牌嘅話 佢都會用返價錢牌個價退返錢俾你啦
呢單嘢明顯係惠康問題啦
對唔住
我係警察
同埋要留意轉價錢前嗰一晚,有啲阿姐未關門夜晚七八點已經換定聽日個牌上去
咁你有責任標明會員價同普通價
你冇標明又可以商品說明條例海關見
(A) 成功檢控的個案
虛假商品說明 個案A1(法庭案件編號‥ESS33855-33860/2015) 個案詳情‥
某連鎖超級市場的一間分店出售一款「挪威煙三文魚」,價格標示為每包 「標準價 39.9, 特價 29.9」,但於結帳時卻收取34.9元而非29.9元。而另 一間分店出售一款「辣肉腸」,價格標示為每包「標準價 13.9, 特價 7.9」,但於結帳時收取13.9元而非7.9元。
該超級市場被控在營商過程中供應及管有已應用虛假商品說明的貨品, 罪名成立,被判罰款180,000元。
咁小事就炒亦唔合理
通常都係不了了之
但目的都係煩鳩佢 佢下次唔敢
反正呢啲大財團就係預咗有呢筆錢避唔到
你走去「慳」反而破壞我哋公司個商譽
今次唔煩下佢 下次對你對個個客都係咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞