惠康高層同我入一入黎

190 回覆
700 Like 130 Dislike
以前有d貨本身幾百蚊但貼錯幾十蚊都一樣要做比佢
我可以專登比佢收27.9兩包,
但我費撚事煩,
同佢講, 影撚埋張相佢睇, 都仲要拗 27.9 兩包,
嘈鳩佢啦, 就成班遊魂唔撚理我
吹撚漲咪走唔撚買.
佢老母D YUU分越黎越無撚用,
以前都仲可以換下KFC, 依家換乜撚個分都加撚晒, DKLM.
我都試過
收銀叫經理去睇
真係計牌果個價
之後個經理立即去收牌
其實點會告得入,最多都係比下麻煩個經理
同佢YUU個WHATSAPP撚講, 都係曬撚氣, 打字, 打佢老母, 你跟就跟, 唔撚跟都費撚事曬我時間.
係, 但有D惠康已經好多都無經理長註, 得番D制服阿姐自己自生自滅.
D野錯撚錯, D阿姐都由鳩佢, 叫你自己投訴, 好撚有型.
因為唔改真係可以搵海關/消委會
就算入唔入到罪惠康都唔會想搞上政府機構
反正超級市場呢啲大財團都預咗有呢筆數避免唔到
而且搞上海關/消委會要惠康寫字樓解話分店經理實俾上面屌死
反而係啲做細嘅阿姐先死話跟機 反正點佢都唔會上身 要佢搵人check仲覺得你煩要佢做多樣野 如果企硬要佢搵經理check啲經理先唔會咁笨柒
其實惠康應該可以話所有普通超市最貴
應該要擺買佢
DKLM其實之前疫情, 最撚好生意係超市,
佢老母全撚部超市都同政府申請疫情基金,
果度佢老母都搵唔撚少, D野仲不停加價, DKLM.
百佳先係
好多野都比其他超市mark up 10幾%
係有時做特價先買得下
多數收起晒冇上架 留貨比師奶fd
所以惠康d乜野好平網上d po全部都係引人去為目的,一律當係流既就安全!
報海關啦
其實你企硬就得 經理會做返價錢俾你

收銀怕麻煩先咁講
笑左
二樓永遠都係咁出彩
有時d優惠係網購先有,我遇過唔止一次,其實百佳都係咁,而且仲多
博人唔check單,被發現就話優惠完咗
其實唔駛理個 promotion period,百佳惠康你講個價寫住,佢會叫人佢去 check 價見到仲係到就會照做比你,正常佢地佢怕煩唔會點理,一陣企硬你拎証據去投訴返總部或者海關你覺得總部會唔會撐個收銀
你係咪得罪左成間惠康職員
唔緊要 仲有得拗 你話唔識英文咪得
柒左 拉
佢掛錯牌應該係佢責任,通常會計番個牌價
7-11都係成日機同牌唔同價錢 一定要大力屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞