Virtual Youtubers 討論區 (2592)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
c朗
都係,我驚係完咗個live 都嚟料
叫兔媽出道
公司野,越商業就會越遠離當初一堆v係為左開心
唔想出去打返工,需要網絡海洋到搵認受渴求呢件事
新入公司既好多都係能建立名氣有水可賺佔得更重
當初直播我需要觀眾既愛,觀眾中意睇既更偏向純粹既win win關係一定會越黎越淺
V直播呢個產業本來行唔行到十幾廿年都好難保證
唔會為賺夠既人想鬆開公司呢樣束縛而驚訝
另外就係 某一方面A岩 另一方面B岩 overall難分 好難咬定邊個錯
但即係有啱有錯
我一直都覺得兔仲留係木口真係只係為咗班野兔
牙水今日會做嘅嘢,會講嘅嘢其實我本身係expect由牙兔把口講出黎的
真係冇諗到反而係牙水會企得咁硬話走就走

佢真係大手 直播睇得出係職業畫家
無錯,佢就係唔再需要公司係背後出謀獻策,人事人脈,你比得起錢既工作人員都係會有
點解就要做合約之身,比公司抽晒佢d收入
其實yui媽媽一個畫師,只要起到朵一樣可以搞到show
呢樣野比左班比公司縛住既人好多預示
只要你有底能承受風險,咁你賭跳出黎d fans都仲留到部分係搏得過
佢係第一個,未來只會越黎越多
兔真走,我諗holo 冇咗好多收入
真富婆
單拖住又有健身室
又走一個...
覺得頭先星後尾就係講緊喺呢方面搵到一個balance真係好難
你可以清楚講得出一邊錯一邊啱先係二元對立
cover都可以比其他人選擇行abcde
唔需要淨係比水特權
我覺得作為vtuber既公司唔可以太死板

咁都係果句廢話,佢地咩不合冇人知,睇你支持邊一邊
可能水想做既觸及到cover底線,
Holo 個個都天資驕女
仲要兔比起水姐更加財自,開台更加中毒
有咁嘅一日真係唔出奇

但兔唔撈嘅impact隨時係全holomem最大

施主 你悟了
諗起大時代張gif
好多箱推活動都係兔做搞手
一定係連 V錯 燈到夸寶畢業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞