Virtual Youtubers 討論區 (2592)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
咪比水繼續做a,其他人行b咪行b
去到畢業姐係兩邊傾唔埋
或者唔好咁2元去講
有d野可以搵個中間點,主力a少少b又得唔得

當然前題係兩邊都唔想畢業,但咩不合冇人知,而我選擇信社企係有問題果邊多d
都冇辦法,學其他巴打咁講,做左4-5年果的,唔亂洗錢,已經財自左
冇左開台個癮,唔想做,都冇野可以解決到....
Gura
木口已經咁多年,其實好多都係隨時走都唔出奇
要開始做好隨時會走嘅準備

係如果報恩嘅話可能會留到最後
牙水都算撐起木口
作為觀眾梗係想佢地一路繼續做 日日開台
但冇得綁架人地人生
同求
雖然係可以一直一齊做緊c到z
但至少以家大圍咁睇至少水唔想做公司想佢做既野
咁係水角度公司點會無錯 和平畢業只係爭論唔到唯有自己走
你比水有特權,咁其他人點睇
Holo呢幾年咁平和,除咗班女唔搞事,就係cover都算一事同人,工商果的人人有份

你搞特權未即係玩死自己....
如果再有主力女女走,我諗holo 都𡃤𡃤哋嘢
雖然冇咩可能,至少仲有船兔,星街,35頂住個頭
但一個一個主力走的話,新個d 話題性又唔高
真係唉
我都係咁諗 唔開台未唔開台 如果個member 想開多啲台未唔好俾咁多野佢做 成件事睇落去好似係搵唔到個平衡點咁 至於邊個企硬而導致鬧翻就真係冇人知
點解要諗咁複雜
行a同行b都可能無錯 條路無錯啫
但點解企係個人角度黎講就唔係對立?
和平分手離婚 滿意點解要分手
咁即係存在唔滿意 兩方就會對立咗
屌完cover
大家咪又係乖乖係銀包定期攞錢
咪又係維穩手段
屌完cover cover會有事咩
壓榨talent做多啲streaming以外嘅嘢咋嘛
呢個真係好現實答案
但同時唔少人都好危
想像唔到N年後R團擔大旗
船星已經無乜點開台
出面活動就有
普通開台真係得返35兔鴨頂住
又壓榨論

聽完lamy 同星個 Twitter space
Aqua個理由其實就可能係真實理由 同你所講應該差唔到幾多
有時候係唔洗咁複雜去找理由
我已經準備好如果35都畢業
即刻棄箱唔再跟台
最多間唔中睇下烤肉clip算
+1
35係我最後防線
咁呢個係所有娛樂公司都有既問題,呢啲都預咗做唔到成世
係睇時代拋棄佢地先,定佢地堅持唔到最後
其實好難估 如果我上星期話牙水會畢
我諗全連V都會話我on9水姐撈得咁好點會畢 木口又點會放水姐走
只可以話我哋永遠都唔會知道其實枱底會唔會已經有矛盾存在
如果夾硬分對錯嘅話
明知公司一定唔加人工 有不滿又夾硬留低唔走辛苦自己果個先最錯
佢加唔加佢嘅事 錢係佢手
自己嘅前途梗係自己去爭取
唔通夾硬留低希望佢有日加畀你
咪即係將自己嘅成敗取決於別人嘅憐憫同施捨
SOR 認真左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞