Virtual Youtubers 討論區 (2592)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
星唔怕講,佢本身自帶皮入黎
唔做及化轉返個人勢都仲得
一齊去曉城下一聚
呀雞 同 ina應該未掛
btw respect水姐跳出去 至少有一個表面唔係下下要順晒你意
Ina未入holo都財自啦
Holo大半人唔亂fing錢既都一早財自得啦
所以早晚都會睇住佢地一個一個自己走遠離網絡
唔係咩同公司有問題,做好心理準備同佢地唔係你邊個
總有係你眼前消失過返自己生活既一日就得
Ina 先係最財自嗰個
唔會嘅
之前牙水講到"正義" "會繼續對抗"
似係啲會影響埋其他holomem嘅野
合約似係其中一個答案

斷估Cover應該改咗合約條款 e.g. stream/合作唔夠數分成會變低
驚愈來愈多holomem唔stream, 人氣一趺返唔到轉頭
都冇咩好出氣總之同你講冇計
冇可能所有野talent or公司擺第一
只能夠盡量講自己想點, 希望公司就到
佢為興趣先做V
無推佢 見佢開live都好密
講多少少
自己人生最重要,係咁老友既約飯食都得
唔會有人因為唔捨得無得再同holomem聯動而唔退
正正因為簡化到最基本你就答唔到
對立唔代表有人錯 唔滿意亦唔代表有人錯
如果公司同大部分藝人都支持一齊做a
得少數想做b/唔想做a
分開就係最啱嘅選擇
你可以話好可惜但係好難咬定一邊係錯
屋企有私人健身室,自己諗
咁呢方面我又覺得唔關企業勢定個人勢嘅事
呢樣只係睇吓你自己點樣同個fansbase溝通相處嘅問題

牙鬼就係一個好例子 就算係企業勢 唔開咪唔開洗乜出公告
就算個人勢 一樣會有人個個星期出時間表 有咩事就請定假先 唔會話消失就消失

不過同意你講嘅單飛都做到一樣嘅嘢 咁仲留係公司做乜
企業勢最大優勢就係接大工商,3D同live
大工商睇落牙水冇乜興趣
3D嘅優勢其實由木口studio唔夠期開始就細咗
live講真以holomem現時嘅能力 要自己搞都唔係唔得
的確除咗可以同其他holomem一齊玩之外 對牙水黎講真係冇誘因不單止 仲要做多咗開台之外嘅job

所以牙兔先會希望用mc同ark黎動之以情挽留牙水吧
sor 唔明你呢度講緊乜
都已經咁耐 唔係大目標既都唔少人達成晒 eg 100萬
feel到有d留低真係興趣同fans
所以就唔係二元對立?
退休搵夠唔做同你想做但間公司配合唔到係兩件事
做V呢啲新職業冇得同普通打工直接比較
例如皮唔係跟公司已經係兩件事
不過一開始係咁係好難改
而且仲要係日本公司,而家仲上埋市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞