[突發!!] 江旻憓正式加入馬會 任職對外事務助理經理!!!

589 回覆
66 Like 191 Dislike
獨巿生意點會失敗
坐霍震霆個位得唔得?
志唔志在體育又關你咩事

你又好志在體育咩
你對體育界又有咩貢獻呢? 賭波?定係屋企講句加油咁?

人地全職運動員果時,拎世錦賽/奧運金牌返黎比資助人(即係馬會)睇到有成績 體院見到有牌成績先至可以再叫馬會科更多水黎
人地體育上貢獻 係有
但你無視左咁解

唔通要變賣金牌拎哂成副身家出黎先叫做志在體育咩
騎牛搵馬,有邊個唔係呀 但人地騎牛前要用自己家底同自己時間黎搞掂隻牛
有冇人知人工幾多
你仲想經邊個手?
經你手等你篤佢個頭黎講你做錯野呀?
雖然對佢冇好感,但人哋用學術成績考入史丹福,俾你講到弱智咁
笑左,咁游水都係郁下郁下,單車都係踩下踩下,手腳仲活動倒都唔駛退役啦
政府攞明係益精英運動員.
陳念慈代表香港參加1988年夏季奧林匹克運動會羽球比賽(當屆為表演項目),並聯同陳智才奪得混雙項目的銅牌.
退役後,陳念慈加入香港體育學院工作,也在香港康體發展局任職運動事務部經理.
斷估係因為佢做得掂, 就俾佢繼續升做騎師訓練學校校長.
就算將來江旻憓做唔掂, 應該都可以繼續響馬會做助理經理, 坐到退休, 作為獎勵, 咁都合理.
對於名牌大學畢業生, 助理經理呢個位係基本野.
做慈善機構
毒Law去做PR
你體能都無,你點前後步黎呃人呀
你點快速上前後退呀
技術唔等如唔洗體力
比佢套野你著住係個台上邊係咁前後前後 拎住把劍,唔洗你吉中人
就係前後行啦 你以為支野藤條咁輕呀?
馬會會唔會太睇少江女士既野心
名就臭架喇
狗會呢鋪硬食
暫時安置過冷河
咪係
佢講嘢弱智啫
嗰腦好撚醒
乜馬會係政府比錢佢咩
有少少大材小用既感覺 估佢唔到 呢個職位好似好普通吓
撈油水
入馬會真係最好選擇
2012年考進美國史丹福大學,修讀國際關係學士學位。
2019年,江旻憓攻讀中國人民大學法律碩士,並於2021年畢業。
2021年9月,江旻憓入讀香港中文大學法律專業課程
奧運金牌
就算冇人胍, 佢個 profile 都好靚
佢個款
外交官之路
咁就manager,佢識做咩野
我怕連用email word excel都有困難
只係討論入馬會呢壇野

就係直接同人講
做運動做到世一都好
想上位都係要行呢條路
雖然我知係真理
但太快觀感好差

你假假地都玩多陣
打多界亞運/奧運
扮又好點都好
話想幫香港/自己拎多次冠軍
真係年紀大啦
打唔起先再行上位康莊大道
個人設靚好多

不過算啦
佢背景咁屈點行都得
由執行總監親自請,好快過幾年坐直升機咁升職啦,啲集團太子爺都係,成日扮晒嘢由低做起
你當人地學位買返黎咁
人地讀係冷門D既科目 國際關係姐
但你估人地真係乜都唔識做咩
跟正程序,人地學歷唔差,要學一定學到
0工作經驗你唔請,係因為你0後台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞