有冇人試過腳板底長期有電流震動咁?(2)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
不寧腿綜合症通常是由於缺鐵導致的,這一情況占病因20%。[11] 一項在2007年發表的研究顯示34%的不寧腿綜合症是由於缺鐵導致的。[12]
我針灸咗兩次
啲針刺痛明顯減少
有時唔知咩原理
RLS應該係比較局限於夜晚
但係我哋兩個朝頭早都有呢啲症狀
星期五再見醫生睇報告
睇埋呢次應該投降先冇錢 有錢寧願拎去旅行啦
比啲醫生賺on9
假如神經受損 GBS CIDP
LYRICA 血清素都冇鳩用
神經每日先0.1 cm 生長
唯有食Forte 針灸 促進血液循環等佢生長快啲
而家針灸+Forte 算
如果太痛咪+Lyrica 25mg
我研究過係最完美組合
首先Forte Lyrica 每日一粒啫
冇影響生活
針灸就有啲幫助嘅
但我只針了2次
我諗要針10次以上先好啲
內絡必安®特強 (紅盒) 與內絡必安® (藍盒) 兩種產品可以同時使用嗎?應該先用哪一種?
arrow-png
紅盒與藍盒不適合同時使用,建議:
症狀嚴重時,先使用紅盒約三個月
症狀緩和後,再使用藍盒約三個月
使用藍盒時,請暫時停止使用紅盒。如需服用紅盒與藍盒超過6個月,應先諮詢醫生
服用後可能產生哪些副作用?
arrow-png
有文獻指出與神經系統有關的副作用,例如:手腳刺痛與長期攝入高劑量的維他命B6有關聯,但這些副作用罕見而且是可逆轉的。如每天服用>50mg維他命B6超過6個月,我們建議你向醫生查詢,並作定期檢查。
如下列情況出現,應停止服用並徵詢醫生或藥劑師意見:冒汗、心跳過速、皮膚痕癢、出現菇麻疹、噁心、嘔吐、肚瀉或腹痛。

B6反而不能太高
Forte b6好似唔係特別高啫
睇邊個
你會唔會行一陣就隻腳有啲酸軟同熱熱地
有 久唔久都有
都係Dr.Chu
我都唔想咁快食血清素住
5000得唔得㗎我等間去買
針灸+食藥一個月先一千 幾抵玩
好過係咁睇醫生
我強烈建議一定要針灸 真係有啲用 但比較慢
我之前試過中藥+B12+針灸
不過我胃酸倒流暫時停中藥
你上youtube 睇下LYRICA 啲comment
啲人話destiry their brain
我難得甩咗Lyrica 都唔敢再食住
我諗住中藥+ Lyrica + forte

呢隻好似好過內絡必安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞