我覺得江旻憓呢種女人比起林鄭個啲其實更恐怖

260 回覆
3119 Like 155 Dislike
屌 叫聲江司長先啦
我覺得連登仔恐怖d

用一個攞奧運金牌
攞牌前又唔見人公審佢
暫時無講過同實際做左傷害香港人嘅野
同當年嘅林鄭比
都幾好野
人地話自己劍擊多資源好幸福,希望其他香港運動嘅運動員都可以咁幸福,到底有幾多你呢d弱智仔唔睇唔分析就捉住一句野去屌人

等同王苑之講嘅我討厭政治仲而家仲有班傻鳩唔知咩事一樣
拎金牌要被網絡批鬥
體育同歌唱演藝藝術差唔多

個行業性質係咁

即係大把香港藝人未彈起之前多數都幾千蚊一個月捱窮,一係屋企好有錢

等於你要揾好工先要讀大學,但冇可能全部人都學費全免
首先人哋成個訪問有講希望其他運動員可以有更好資源
第二幸唔幸福係要比較,好多人成日屌政府唔支持運動員外國點好點好
但現實係連美國都過半全國top10成績運動員月薪一萬蚊港紙都無
我差啲以為自己失憶症 岩岩聽多一次
個順序係咁嘅

好多謝前輩咁少資源下 都爭取到好成績
令佢地依一輩有咁多資源去追夢
所以覺得係香港做運動員真係好幸福 特別係劍擊運動員

唔知我有冇講錯呢?
咁樣你都可以理解到 希望其他香港運動嘅運動員都可以咁幸福
有冇搞錯呀你地
條路係自己揀,點解要養住你?
我都好想搞間top科技公司重振香港世界聲譽
成功前係咪又可以要求政府養住我先?
我信佢係傻GAP 女!
問題係外國一樣有啲人勁辛苦先有機會做到運動員
可以用運動去幫脫貧 但香港你冇錢唔識人埋唔到堆
連出去比賽嘅機會都冇 泳總 板仔依啲個案話到比你知

衰啲咁講 江小姐自己都唔係香港比幾多錢去培訓佢出黎啦
佢父母比錢比佢玩 佢自己努力拎到金 佢可以一句都唔多謝香港都冇所謂
但出黎講香港運動員幸福 講完佢自己有冇笑呀
可以放心
支那人就一定信唔過你香港人
幫習總含十年撚再講
美其名叫為港增光
實際上咪又係自己追夢
運動員同每一個為咗追夢放棄搵錢嘅人有咩分別
我鐘意畫畫係咪政府又要養埋我

如果社會有責任照顧你培育你你拎完金牌個幾百萬係咪又要分返比香港市民
岩呀 咁照你咁講 香港運動員有好多資源個點係邊到?
你都識咁諗果時 政府會唔咁諗?
個個都要成功左先比錢嘅 咁好多資源去左邊忽?江小姐點得出依個結論?
果然係work
上得國情班,得閒可以搵葉劉傾下計
會係個傻更更既人 ?

信果個先係傻仔啦下嘛
邊度外國?除咗有商業聯賽又或者百米飛人呢啲有幾多運動員可以靠運動脫貧?

澳洲過半精英運動員活喺貧窮線下
美國田徑項目全國排名頭十運動員過半月入九千蚊港紙
你講得冇錯呀 所以張家朗 何詩菩什至江小姐自己
有咁嘅成績其實一啲都唔關香港事 香港係冇咩比到支援佢地架
唔好以為香港真係有能力培訓到啲世界級運動員呀
其他果班本身冇錢嘅 自己唔餓死都偷笑啦 仲話拎金?
‘我覺得喺香港做運動員好幸福,特別係劍擊運動員,
所以我都希望所有運動嘅運動員都可以咁幸福’

呢句說話邊度係幫緊香港運動fight更多資源翻黎?
落晒閘 話香港運動已經好好就有 明明呢個係個好機會
係個fight資源翻黎嘅好方法 喺度講呢啲嘢 粉飾太平
樓主有料
求樓主分析埋佢果句“救命呀我30歲”背後既政治動機
錯手禁左負評 想正評
肛B滿手鮮血
真係咁講真係好仆街
笑騎騎放毒蛇
點止 大把運動員食都冇得食tim 如果唔係要選手村黎做乜
李慧詩自己都講做全職運動員 食住叫做無問題
去到佢依個lv先叫做食住冇問題 佢平時訓練 其他洗費呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞