《Top Gun 3》確認開拍!

271 回覆
211 Like 28 Dislike
真.....
但香港都有拍過....洪金寶果套東方秃鷹,幾好睇的。
係屋企睇Dogfight 個段都出哂水敵機避飛彈個幕
第三集 Top gun 劇情

AI戰機開始超越人類駕駛員既水平,軍方都認為人類駕駛員應該被淘汰,
空軍更率先完成了全面AI化部署

但係一場軍演期間,空軍的AI被政客利用,
所有現存空軍基地都受到毀滅性攻擊,
而現存在海上的戰力都岌岌可危

軍方需要盡快以海軍為基礎重新建立新的空戰AI系統進行反擊
年近80多歲的湯告老師臨危受命,在短短數日間為海軍完成了新AI系統訓練
可惜在新AI系統控制下的空戰群在多場交戰中都無發取勝
敵方更發展出新的人造衛星干擾系統把空戰群直接關機
而湯告老師的身體已經快要倒下

海軍總司令和技術人員帶住戰鬥數據到湯告老師的病床前再救助
湯告老師只回應一句: It's not enough,之後就用手指住自己頭部
技術人員好像明白了湯告老師的意思,

海軍手上的資源已經所淨無幾,正當技術人員苦惱之際
老兵在歷經博物館中拉出五台F14的支架

下一個畫面就是在手術室,而手術床上的就是湯告老師,
湯告老師頭上被畫上了不同的位置記號...........

新的終極空戰群誕生了,由於F14是以傳統動力驅動,人造衛星干擾系統無法阻礙其運作
五台的代號分別是 Maverick, Goose, Iceman, Rooster, Duke的空中戰鬥群誕生
系統透過短距離局域實時聯機系統溝通,而主機就直接安裝在Maverick上,
確保系統及連線不被干擾或騎劫

............................

終極空戰群終於成功殲滅了政客的主腦,而最終能成功返回航空母艦甲板的
就只有代號為Rooster的F14.................
最緊要d戰鬥機好睇就得啦
最後end credit 有一個大隻佬走入機庫,一拎轉頭,原來係 T-800: "I will be back"
好似又幾吸引
因為今集要打俄佬
我估定劇情都得
pete 退左休
兩個扮型男配執行任務失敗被捉
海軍暗地請pete出山,揸隱形戰機進行秘密任務營救
咁大個都唔帶bra得唔得架
4D個mon好撚柒垃圾
但識郁真係似揸緊戰機
4D+imax我都想,但價錢一定好貴,啲人唔會買
eject eject eject
Eject eject

唔知點解咁多人覺得好睇
啲戲情對白都係老老土土
又呃人無CG 咩演員自己揸
btw 戰機片 Youtube 大把Go Pro 片睇
因為要吸引新世代睇
仲有冇Phoenix and Bob
我睇2就係當macross睇
top gun3真係上映時, 我估到時imax+2小時一張飛起碼250, 300都唔奇,
top gun2我係isquare imax睇好似都200
雖然係大製作 但我睇1、2都睇到訓著…
咁快寫好左劇本
可以
I~ SAVE~ YOUR~ LIFE~
That's the whole point
唔好再拍啦
第2集好完美
本身都好鐘意第一集
第二集係少有電影可以昇華仲好睇
重睇啦
佢哋精英中嘅精英
係各大環頭call返去training school
練新戰術
同terminator2一樣,上得神枱…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞