覺唔覺M記個取餐系統已經冇用

157 回覆
928 Like 5 Dislike
老麥個新apps 好撚垃圾, 等佢播特效同廣告, 成個買餐程序長左
最緊要跑到KPI做到5分鐘內出餐
一夠鐘老閪都㩒出去請取餐先再慢慢整慢慢執
因為實際上要等50分鐘啲人咪一樣照戇鳩鳩係度等
試過幾次個屏幕出左號碼 但係等極都冇
佢先問我食啲咩 出返一盤新既比我
應該真係好多人亂拎
正價餐都執漏咁點?
你條on9仔躝返去炒薯條啦
已經亂拎超過一年仲未有人check 飛
廿蚊個鐘請返嚟
想有咩質素?
取餐係執餐果個撳架喎
未齊餐以經咁個號碼出黎
依家個垃圾系統搞撚到我等半個鐘
比人抄埋牌都未攞得
快餐
基本野ja wo
所以見到齊晒就自己拎先
人多既咪睇下邊個外賣最大包就攞囖

唔係唔識吖

試過一用機叫完佢即刻話拎得
去到櫃檯個職員又話未有 得會叫我
但等咗十幾分鐘覺唔對路
再同佢講先知漏咗單
買個早餐,收40蚊都可以無執塊薯餅黎
打去同佢講,話第2朝去補返 第2朝去買個包+杯野飲,叫佢補返黎
同我講要薯餅就要加錢
我講埋琴日你地執少左比我,打電話黎話補返,跟住又扮哂無回事

都唔係第1次架啦
有次仲離譜 APP買完話買唔到,但照收左我錢
跟住要現在比多次錢黎買
即時同個經理講,話幫你搞左退錢,隔幾日會收返 屌佢個老味,比足7日工作天佢黎睇,都未退
要第2次去,再搵第2日先搞到個退款 真係ON9
agger 都唔識estimate時間

咁大間跨國公司
是但一間startup外賣平台都好過佢

uiux, 穩定性 etc.
閪冧喎
邊個餐廿蚊呀睇過?DLLM 豬柳蛋漢堡餐,麥樂雞餐最平都29,開心樂園餐27,點撚樣廿蚊呀?
不如索性cut 到得麥樂雞餐啦
腦都唔洗用岩撚晒你
系統係有用
係實行既人有無有效使用
如果佢真係出餐果個㩒既咁咪係即時睇到即時拎
真係好仆街 其實又唔知人地食咩 咁樣亂拎真係好咩 好似開盲盒咁
次次一個人食都60蚊左右
浪費埋啲時間真係屌佢老母

有次叫外賣拎到番屋企先知漏左個蘋果批,打過去又叫我自己番去拎,冇得送過黎
之後學精左check完先走,上次叫麥樂雞餐俾漏個醬,即刻屌撚到佢上天花板

做撚錯野都要個客付出額外成本拎番應有既野

生意有冇咁差,硬係要俾漏少少野搏啲客費時煩賺到盡
有時啲人唔用系統,叫個號碼出嚟,我坐入面靠apps通知嘅話撚知
dklm 執餐SOP 少少嘢都做撚錯晒,成個弱智咁
之前都屌過未執好一嚟講do可以取餐
之後佢哋應該俾人話過,就發脾氣
執晒餐丢枱面,但係唔do飛由你哋自己等逐個睇逐個搵,見有人拎走個餐先do飛可取餐完成張單

佢又唔do,枱面張出餐單啲字又唔擺出啲,又唔係面向客俾客睇,面向佢自己,都算,你擺內側又搵啲餐冚住張單,大家都睇唔到,唔知做乜撚
依家都係先收你錢,焗住幾耐幾慢都要等
仲要呃鳩你話「請取餐」玩鳩你
似係班高層想捽KPI
事關見佢廚房部機每張單都有計時
可能張單過左一定時間做唔起就會有record
然而上有政策下有對策
所以班staff見有單就一鳩禁晒finish先
直接bypass左個system再人手叫number
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞