新手操車建議買Freed嗎?

83 回覆
14 Like 6 Dislike
雪藏牌兩年,一般坐三個,有時可能坐六個,包埋細路。
八萬蚊筆值,請問呢款車多唔多嘢整,過灣會唔會好似坐船咁
買GT-R岩D
求奇無壞咪算
呢部車其實幾好 勉強可以坐七個人
空間又闊 大家都坐得舒服
不過點1500cc有啲擔心冇力
始終係七人車,請問算唔算多盲點,易唔易睇位?
都係以安全為主,唔諗住篤油爬頭,上到斜就OK
好! 唯一係冷氣唔夠
雪牌楂咁大部車
唔多野整,過灣係似坐船,但你有6座需要又唔買到上odyssey或以上呢個係無可避免,6個人坐一定唔舒適但比例上算可以,後座坐大人都尚算可以。

如果你睇到上一代,我諗你要考慮既係佢尾箱係3排坐開下貼近0儲物空間,夏天前排凍後排熱到落車都唔會改變,隔音可以話無,同埋架車幾單簿下在乎保護性既呢架唔洗諗。

同級替代品sienta 整體相似,不過尾箱大過佢一節,但要接受中排單簿唔太好坐。

最後,操車心態freed無問題,玩完賣無難度。但有信心渣大啲既話其實8皮買到rc odyssey ,空間隔音舒適樣樣野最少俾多5成你,係油錢都要預多啲咁睇你渣幾多。
唔該晒巴打你講解,安全性係係我首要concern,聽講好似都係雙氣袋only,我都睇吓odyssey先。
我都雪藏,諗緊出家庭車3大兩細坐
不過兩邊啲趟門好似幾正
Civic Type-R FK8
主要呢個class 啲日本車仔好單簿下,你睇相都見尾排係無緩衝區可言,尾排輕輕一推好易散晒,一係你買新款,唔係既要買到上中型七座先會好啲,不過偶爾先用第三排既話其實都唔係好大問題。
其實係,我係貪佢個尺寸比較緊湊嘅情況下都可以坐到七個人,一般五個人嘅話應該問題唔大。
殘廢牌,無棍
睇位容易,慳油
如果細路唔使car seat, 空間非常大

但得前排有冷氣,中後排好熱
操車就買法拉雀啦
細七有幾大部
咁細部
大夏天呢架車唔建議坐咁多人
或者試下整下d隔熱
冷氣開最大都唔夠凍
勝在易睇位 第三排間唔中坐下人可以
呢架車仔無咩嘢好整
個人認為Hybrid版反而無純汽油版好
多樣野壞 又唔係慳油好多
你要講氣袋
行貨好似得Serena有多啲
freed 同人鬥快咩
新sienta 10安全氣袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞