Intel:等等!!有得醫 13、14代 Core 已找到不穩原因 微碼算法錯誤 導致不正常電壓請求

114 回覆
2 Like 24 Dislike
13600k比我UP上13900K我當無事發生
等人拎晒去rma 你先去有可能升級既
有都唔關香港事
醫條鐵咩
voltage比多左做成嘅degradation
可以係行幾分鐘就夠出事
long term你13 14代就算更新完microcode
有問題嘅都一定會繼續有問題
唔召回嘅就成批等幾時死
而家砌機 打死都唔會掂13-14代
尤其2手u無盒u
有得rma 咪比粒新u 你囉
冇先嘈啦
大把無啦
砌機market不嬲盒裝無盒55分
第日d 2手就更加唔洗講
而且依個問題都玩左大半年
係佢依個官方回應前
intel都唔知reject左幾多個客
level1tech GamerNexus唔爆出黎
成堆客真係企哂係度
下下拆u好過癮咩
咁佢就算回收你都係要拆架啦
一早要,係班煙鏟死忠先至護航++++++
明眼人都知Intel粒U係開晒八門,而家咪出事,intel的確有本事,粒U可以咁電得。如果intel用台積電,我估自己九成會食返煙
Ryzen2000果期就用開AMD
即係都係扔返比廠商:你MB無UPDATE呀
笑死,amd 買4粒半年壞撚左3粒
咁好彩你有冇諗過買六如果,頭獎話唔定都有得你中
根本amd 就係垃圾黎,信連登仔講amd yes 就仆直
3粒amd claim 左2次都係一月內再壞
代理直接退錢叫我唔好換
你地咪繼續吹奏amd 囉

個盒仲擺係度警惕自己唔好再咁on9 信連登仔
煙剷打手弱智到
一係裝機手勢廢到無朋友
代理見到你個樣都知廢, 繼續換咪繼續比你整壞
姐係死左果D有冇得救?
其實得k版先係咁姐, 真係有幾多%人用
https://www.pcworld.com/article/394099/ryzen-5000-failure-rates-we-reality-check-the-claims.html

Amd3000易壞百分比係高過Intel一倍,但你四中三,係叫做唔好彩,似係同你個八字唔夾
佢鍾意用又會生鏽又會縮肛嘅Intel咪又得佢囉
有啲人真係八字唔啱,如果發生我身上會用返intel

我自己唔會用seagate嘅HDD,壞過幾次真係怕,我都怪自己唔好彩大把人用seagate都最後武士,而我就好快出事

早幾年直頭amd 打手amd yes
性價比高rendering又快
但幾快都無用 半年一年說開始rend 到70%就hang 死
寧願load慢d用返xeon 起碼幾年都無hang 過
有啲人真係八字唔啱,如果發生我身上會用返intel

我自己唔會用seagate嘅HDD,壞過幾次真係怕,我都怪自己唔好彩大把人用seagate都最後武士,而我就好快出事

早幾年直頭amd 打手amd yes
性價比高rendering又快
但幾快都無用 半年一年開始rend 到70%就hang 死
寧願load慢d用返xeon 起碼幾年都無hang 過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞