想入手國產平價電動車,問意見

140 回覆
7 Like 131 Dislike
但國貨最少有無好似tesla咁奄雷達,仲有360 cam用

所以我覺得其實揀二手仲有保養舊tesla都唔錯,又平啲又有信心
中國人梗係買BYD啦
BTW如果計埋鏡頭個delay問題,so far未見到同價位嘅車個鏡頭有Tesla咁快同順

樓主如果係在乎/依懶鏡頭睇位,用國產牌子要小心啲,你預返有起碼0.5秒delay
所以買二手抵玩過新車
成部女人車咁, 係都諗ora 7
大陸車爆炸到連大陸保險公司都唔撚受保
你衝入去買
海豹啦唔洗諗
師兄你唔係咁豁達買電車都唔用一換一呀
但其他牌子有雷達幫手響,依家tesla真係靠鏡頭認距離,距離又唔準有時又唔識分障礙物

點解tesla要cut cost cut到連雷達都cut埋,係啲盲位窄位好有用
國產啲所謂自主研發,都係抄半桶水,睇落好過癮,揸耐咗連內地啲韮菜都頂唔住,真係要揸電動車,你真係揸T車好喇,最起碼死都死得有價值

內地電車意外,T車9成9係車主on9出事,其他車係一半㗎車俾驚喜,一半自己on9,珍惜生命啦親。
如果本身冇車點一換一?
唔計國產又唔想一街都係嘅tesla
的確嗰部深水炸彈價係幾吸引 雖然係好幾年前款
買quota
可能唔想新車變1手
不要再說了
不要再說了
不要再說了
成個流程係點?會唔會比人走數?同慳到幾多?
你係咪買Tesla?
係嘅話你直接叫sales幫你搞掂晒佢
咁就咩都唔使驚
新車model 3用vision已經做到模擬全景
雷達都做唔到
唔夠雷達準,啲距離誤差大
再加埋佢前鏡頭係玻璃頂同人一樣有盲點

同埋你講果個肉酸模擬全景舊車一樣有得用, update software去最新就有
多一手但係起碼慳返10幾萬,除非真係好有錢唔志在啦,但係咁有錢又應該唔使買model 3
而家啲人見到二手電車係1手都預買quota架啦,諗係咪一手真係得啖笑
你呢段野同大陸D反日神劇口吻一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞