Yumi坦言對自己放榜成績感不開心

240 回覆
19 Like 131 Dislike
炎明熹就係俾人屌呢個後門囉
不過點解只係針對佢 係因為佢考試期仲係到返大陸商演 好似個學位資助必得咁
其他人就算經呢個途徑都會努力考埋個試佢,而且成績都唔會太差
佢自己邊有自吹
見班傳媒係咁吹
仲強調左好多次自己唔係啦

在校內考獲全班第一名的Yumi也有估算自己在DSE的成績,直言:「其實我不太認同自己是學霸,考DSE是與全港考生較量,不可以因為我的校內成績而認為我的DSE成績會很好,我的確會因被稱為學霸而感到壓力,我知道自己盡了力就足夠!」
垃圾學校全班第1
垃圾大臺尤其是妖婦都有份吹啦,最撚痴撚線就係佢有首歌重要特登寫埋學霸兩個字落去,真係唔知做乜鳩,啲報紙佬又繼續吹到有咁大得咁大,咁到你放榜肯定一個二個針住,跟住咪就係會好似而家咁俾人恥笑。所以垃圾大臺真係垃圾嚟,成撚日做埋曬啲屎窟鬼嘢
之前yumi明明話考慮過讀law
bank 3學校通病黎
校內試極淺攪到D學生太有自信
出到去考公開試就收晒皮
咁當你知道人地收咗你或者好大機會收你
而你又唔可以拎住DSE去報其他Programme

咁唔理DSE的確冇大問題喎

人地努力考埋DSE係人地既事
唔明人地努力考埋DSE關佢乜事
Apa咪算鳩數
咁大台同傳媒就係咁吹捧,其他人又無報校內成績,壓力害左佢了
係 根本大台想押注阿美煲起學霸個名,煲到大一大依家尷尬害死人
其實係傻鳩TVB傳媒玩鳩佢
無啦啦用寫佢學霸 搞到佢勁大壓力
之前已經feel出出地事
不過佢已經好努力讀書
好過好多紅左就唔讀嘅人 算係咁啦
HKU (Space) Law 都得嘅
我都可以愛國
仲要刻意揀 Design 這科評分標準相對上模糊嘅科
即係又要攞學位,又唔想收心養性讀書

有人爆過料,設計系可以點樣攞 A+
(佢話佢拒絕咗)
三個加埋應該高分過e-kids…
唔好講事實

班連登毒撚唔鍾意
加埋多過5分
睇你信連登定Google
連登個個fg50k 會屌佢唔起?

400磅肥仔都照樣鋤到佢傻
淨用分計含大都未必得
其實入唔到U又點

佢靠外型都夠殺曬啦

呢段時間盡量賺多d 錢

賺到三十歲夠食過世退休

到時輕輕鬆鬆去進修仲可能無咁大壓力
已經高分過隔離台Winka Maft 姜濤
Tommy 揭開咗謎底
3個加埋係1分
你同連登仔講嘥氣啦,HD/ASSO入又話人走後門
d band3中學通常會重點催谷一小撮有心讀書既學生,佢地就一定係學校頭幾名。咁多年黎點都會有幾個真係有料可以爆上去。但就唔係屆屆都得,容易令到佢地錯誤predict。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞