到底念珠菌係點惹返黎

262 回覆
33 Like 243 Dislike
咁如果每日都勤換護墊係咪就可以機洗反正都係掂住護墊
痴線,男人都會痕架,仲會紅會發炎
GOOGLE過下都係講抵抗力同yeast,類似癬個d真菌喎,可能係有人唔乾淨傳俾你啦,或者你中過清除唔乾淨,同時你抵抗力差。
臭閪你夠膽寄我一定打撚到你閪都腫
哪些因素容易誘發生殖器官念珠菌炎?
在正常的情況下,我們可從婦女及男士的生殖器官中找到少量念珠菌。
而誘發念珠菌感染的因素包括:
使用抗生素
懷孕中的婦女
患上糖尿病
患上免疫系統疾病或免疫能力降低的人士,如:感染愛滋病毒(HIV)

https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/woman/14808.html
唔好太埋尿兜,沖水射到全條丁都係水花
一念天堂一念珠菌
通常都摵走前面個十幾格先 淨係用後面個啲
比佬中出太多. 又唔沖涼, 攪到西臭..........就係咁野返黎@港女.
我同樓主一樣手洗完會再機洗
因為硬係覺得手洗捽太耐條底wear埋都未乾淨
正解
仲有唔好用護墊
其實係咪都講體質
人生無乜試過有念珠菌
大肚個陣都只係試過尿道炎
婦科醫生教落
護墊換得再密 都係細菌溫床
一律唔建議使用
怕分泌多換底褲
抵抗力不足
本身你閪入面好多菌,佢唔知點樣失衡就會變左感染
呢排早啲瞓、食啲益生菌、保持通爽
拿拿臨買藥用左去啦,加油

認真問,係咪冇洗閪?去廁所有冇抹乾淨下邊先着返底褲,多數都係噏住搞到有、始終一個人嘅話都幾難受到傳染
十幾年前試過中,好痛苦,又痕又痛,仲要睇醫生都斷唔到尾咁
當時老母教咗個偏方又真係OK無咁痕之後久而久之就無咗
好多人話唔好用專用嘅清潔液但我之後十幾年都有用又覺得OK喎,so far都無再中過,其實揀啲成份天然嘅唔係仲好過普通沐浴露咩?
精液會有幫助
可能天氣又熱又焗 又黎M
勁撚污糟dllm
肯撚定你成日同唔同人扑嘢啦cls
我覺得佢夠膽寄
一定有變態佬肯要
屙屎屙到脫肛
天咩然只係呃女人既marketing語言藝術
讀過化學就知
唯一真係天然係你紮朵花磨爛佢搽上身
KMnO4明明最易搞店但香港唔比用唔比賣
係lab度用要每年比海關批
因為可以做既原材料

男既都會中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞