醫院護士有冇根據大學出身分派系?

201 回覆
9 Like 100 Dislike
啊理有冇生過 最緊要肯同我69做愛
大唔大聲唔評論
不過會去學校投訴既都好誇張西人認證
但人地同你講野應下真係好基本
問佢地識唔識某樣野 識就識 唔識咪講唔識 我咪教囉..
淨係你眼望我眼 都起碼浪費15秒
唔係咁易出
真係會term人
KCC 咁多大醫院 都揾東華班垃圾?不如全部都齋收CU polyU算
東你老味大
你當啲護士全部傻既 見到你連basic care 都唔識會捉你學深啲既野咩
佢地鬼知你識唔識做basic care咩 佢地又唔會落手換片
換片時間佢地派藥 邊理得咁多
Noted with thanks
都係做妹仔俾IC點架啦,仲分乜7
淨係知私院啲女正過公立
所以我會單刀直入
話佢哋知呢個ward應該學到啲咩
同埋問佢哋想學啲咩
所以各位同學仔要主動啲
無謂浪費大家時間
出邊啲runner嘢做得好
各位mentor都係 有時間嘅話
真係要講書&講下啲書本冇嘅嘢
唔好當人妹仔咁點
所以我會單刀直入
話佢哋知呢個ward應該學到啲咩
同埋問佢哋想學啲咩
所以各位同學仔要主動啲
無謂浪費大家時間
出邊啲runner嘢做得好
各位mentor都係 有時間嘅話
真係要講書&講下啲書本冇嘅嘢
唔好當人妹仔咁點
學護咪又係工人, 你當真係佢地話事咩
點都係東華最垃圾 明愛啲SN柒懵懵但係起碼會出現返嚟學野 唔會郁啲就SL先
2分鐘換好一個屙爛屎既片咪即係做得唔好囉
質素練到同pca一樣仲認屎認屁
哇 樓上講到而加D新入行/入職 好似垃圾咁
突然覺得自己做PCA個陣地位仲高
睇你地咁樣嘈法 有D後悔黎緊去讀
係囉 應該學啲有牌護士咁 次次都會整到周圍都係跟住要換床單 一係就膠面向內吸水層向外 一係就前後調轉著 咁先係一個稱職既護士呀嘛
咁咪印證好多畢左業bedside care做得唔好
但又覺得換片cheap 要學「advanced」野囉
想問問香港做護士係咪一定要大學讀個nursing degree定係可以讀啲類似nursing school嘅嘢?
以前細個覺得護士姐姐一定係溫柔同有愛心
大個覺得佢哋做到滑嗮啞同埋捱夜所以脾氣唔多好
最近識咗幾個護士鄰居發現咗原來好多nurse本身性格都係好撚閪
有個放狗奉旨唔撚執屎
畀保安阿姐屌就話人針對佢同埋歧視佢養唐狗
問過#462190「問問」未
nursing school好少有註冊護士(rn)讀 多數都係登記護士(en)嘅hd programme
記得係得ha同養和係有開rn pro-dip 不過而家養和好似都有一兩年冇開rn淨係開en
.
當然en都可以靠conversion進修返上rn 但係就冇degree個學歷 到時想升職要讀master又要再去補返個degree先有得諗(pro-dip嗰班rn都要補
.
同埋冇計公共醫療真係太大壓力 平時怨氣大啲都冇辦法 加多咗位以後多啲人手大家情緒應該會好啲
東華果啲真係懶到出汁

有個resign前瘋狂拎sick leave
兩個東華垃圾護士 偷偷留下負評
明明係垃圾
扮極勤力都係學渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞