醫院護士有冇根據大學出身分派系?

201 回覆
9 Like 100 Dislike
CU NTEC
MU NTWC
POLY KWC
東華 KCC
聖大(明愛)KEC
HKU HKWC
HKEC唔知
咁一路以黎都有護校rn呢樣野 仲要快兩年畢業
有無人識一個學護叫yoyo
成日影性感相約炮 好淫
其他人我唔知啦
但係我已經練到5分鐘量完一個cubicle
2分鐘換完一塊屙爛屎既片
請問幾時會俾我做advanced既野?

當你愈做得好呢啲pca野 就會愈中意俾pca點名叫你part佢
所以奉勸所有未來學護唔好好似我咁on9
要做到論論盡盡 換片換到成張床都係屎 最後俾pca嫌棄
咁樣你啲同學“學”做basic care嗰陣 你就有機會做advanced既工作
好撚多電子雞tim
basic care 做唔好唔會比advance 野佢做
你好叻啊咁快做得完
咁多出黎既時間有爭取其他advance d 既野嗎?
咪叫你換多一條街既片囉
換緊片既時候俾pca嫌棄既同學就可以去打針派藥
傻人有傻福呀真係
你好嬲咁喎
咪岩囉可以學下點樣可以得體地拒絕不公平對待
職場成日都咁
例如你可以同同學分team 做
係 拒絕咗 我問點解次次都係我
apn直接向學校投訴話我揀野做
呢行就係咁垃圾
5分鐘一格唔快咩讚又閪
你會唔會諗多左
咁佢又仆街左d
因為我都撞過哩d 同學
我有直接拒絕d staff 不過我係簡接拒絕既
我話果個同學我見佢得手 唔好意思我忙緊
試下會唔會好d 囉
okok thanks
試過係真係忙緊 叫個pca等我幾分鐘
之後佢搵咗第二個同學換
我當日就俾apn問我係咪唔知幾點係換片時間 搞到要班同事等我
會唔會個apn 針對你
不過哩行係有好多無屎拿拿憎人既人
你本身個出現已經令佢唔高興
其實做乜都無用
如果真係見到哩d 人咪按章工作囉
配合下大家既速度
好多懶人見你做得快又特登做慢d
等你做埋佢果份
邊間school
屌 而家個同事咪就係聖大出品
真係屎忽痴撚住張凳
仲要成日伏9同事
我真心覺得佢唔上電視係佢好彩
Qeh已經見過浸大啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞