醫院護士有冇根據大學出身分派系?

201 回覆
9 Like 100 Dislike
咁癲
港大理論好做野麻麻態度差
cu理論做野都唔錯
poly係咁多間最好
聖大做得野算乖仔但理論差
東大做野差理論差成日SL無責任心
Nursing school le?
你好撚煩
個個護士忙住自己做自己嘢
你唔幫手更加無人得閒招呼你
想問下咁樣你又學到d乜咁巴閉
學生學唔到野HA點會冇問題,學生可能係有問題
但ha 就一定有問題啦
好多姑娘都話我冇責任教/我份糧唔包教學生
但當FG出到黎咩都唔識又話人做野柒,咩都唔識,你出緊糧返工唔係黎學野
我眼見去到唔同ward所有FG都俾人講是非話人做野差
有冇諗過呢個局面係你地自己爭取返黎
外行人,真心想問吓養和starting高過其他醫院咁多,但係點解成日都聽啲人話唔好入?又話咩公院先係學到嘢。出面啲醫院都難頂㗎啦,咁點解唔搵份高人工啲嘅?係難入定係點?
東大成間野都閪 所以教出嚟啲學生都係閪都無倫
.
聖大要睇邊批 3.5年轉行course嗰批出過嚟做野嘅應該醒少少 讀5年嗰班應該都仲係柒
因為3.5年course好多EN可能想溝返淡柒頭同正常人既比例
成班傻閪 高尚學府就唔洗做咩
所以mu啲仔女乖啲唔係冇原因
唔會似hku班野咁自以為是 又唔會差到明愛東華嗰啲柒懵懵咁 真係中庸之道
又吹得幾好
HKU啲友仔讀死書同死讀書,出ward另⼀件事
其實東鯨聖 三間耶嘅7頭比較多
唔係刻意歧視

但佔比真係唔少
但係佢地人均幾粒 *
讀HKU NUR點會有幾粒星
hku nursing都係臭開朵
仲好撚多是非
醫護喎
緊係根據邊間醫院出生分派系
不如唔好咁樣分啦 明明大家都係同一個Ward做野,守望相助唔好咩?點解要搞咁多明爭暗鬥
新個 program 平均分係 5*5*5*5*55
會分嫁醫生、做情婦、嫁普通人、老姑婆四大派系
大家都係為份糧 10幾分都做到 真係為熱誠咩
帶蠢人好撚辛苦ga
女人多
其實真心無分
但有冇家教 同識唔識待人處事好易分
無追求你識d 咩
但做事有交帶 見人講早晨哩d 依家真係好少見
成日好似老母咁幫你執番d 板入櫃
掉埋你做完野既垃圾可唔可以唔好咁
比左學費學野姐
學費無包個工人執手尾架嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞