輕小說 & 漫畫綜合討論區(23) 我是星際國家的惡德領主

341 回覆
1 Like 0 Dislike

係莫尼卡
終於動畫化啦

實教真係.....又要等12.5
唔知下年幾時出
實教
岩岩睇完拖油瓶11 都幾好睇不過
點解夾硬突然加個製作人嘅設定落去真係睇唔透係咪因為咁又可以寫返多小小東頭(?)

btw 有無巴打推介下本開咩先
目前書單有:明日裸足、敗犬、俄文、千歲
你係咪先前義妹位巴打?個list同我幾乎一樣,敗犬同俄妹有動畫可以試吓水温先
千歲我啱啱開,暫時感覺似陽光版男主嘅果青
中意曬閃嘅可以留意埋第二可愛,典型開局不過好快瘋狂放閃
我應該等埋動畫播埋先開書

我見裸足好似短短地可以快睇完 之後再開千歲
裸足 未出哂台版
睇住其他先啦
原來真係 咁睇住千歲先
下一卷內容應該相當豐富

終於上 等咗好耐
希望真係四個月出到本書
星之宮 係咪b班班主任?
係,一豬瀨老師
藍色窗簾一下
製作人個設定我覺得係為咗角色成長
對水斗嚟講佢搵到生涯規劃
畢竟呢啲高中生主角帶點青春嘅故事嘅結尾都要主角搵到將來嘅目標先圓滿
對結女嚟講要令佢接受到水斗有自己嘅人生唔好做麻煩嘅女人
make sure唔會好似上一次咁因為過分嘅占有慾而破壞兩人嘅關係

當然我都贊成你講係為咗俾東頭出場機會
等係比起某啲hater講係因為紙誠(作者)偏愛東頭
我覺得更加似編輯嘅任務
或者係佢作為推理作者對契訶夫之槍嘅執着
人生規劃同個人成長都係校園小說幾好寫嘅地方 我原本以為作者會擺係可能再後啲嘅位例如大學篇咁(不過唔知作者會唔會寫到咁後啦)
始終個人成長可以好多方面 但係讀落就覺得小夾硬 例如東頭本身咩都會試 突然就被水斗發現佢畫畫好叻 水斗又話自己命中注定想做製作人(呢個位我覺得最奇怪亦唔理解)可能我自己個人經歷都幾普通 從來都無一刻突然有天啓咁知自己想做咩

AI translation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞