輕小說 & 漫畫綜合討論區(23) 我是星際國家的惡德領主

567 回覆
2 Like 0 Dislike
個樣有啲似彩華
內向版彩華但又帶有神秘感
唔可以Game Over
爛撚左尾啦
垃圾作者一開始冇貨
就會純愛變黨爭
再垃圾D就開後宮

最撚垃圾就係開後宮都要爛尾
呢本就係好例子
你睇動畫點埋尾就知冇可能有續集
重寫到落去動畫唔會咁完
hello
請問大家知唔知《魔王都市》香港邊度有得賣唔該
其實我覺得唔錯,不過真係可惜
我都係
睇到8就冇了
明明是旦寫埋女神自己埋返位咪收工
但都唔寫埋佢
又一本有生之年
難啦
作者連twitter 都冇
如期話棄坑
我覺得似走左佬或者比人塔左之後人格某殺左
你有冇見過一套動畫化作者唔講唔盛

我印象中得佢
日文書去崇文堂俾個code佢訂
我仲買咗咁多集

又買到爛尾書
咁都冇計
正常一本書爛左尾web個acc都仲有野更新
佢可以做到乜都冇
我真係當世界奇觀算
或者漫畫版作個end 比佢呢
見木棉花馬拉松直播SAO
重睇幾多次 有姬 都係睇到眼濕濕
睇呢到個回覆先開始睇,而家睇完第3卷
我本身想講,成個書名,小惡魔學妹纏上了被女友劈腿的我,點睇最大贏面果個,既唔係學妹,亦唔係女友,而係標題入面冇既彩華
明明兩情相悅,只係兩個都怕只要一想改變關係,個關係就一去不復返,所以冇人敢開口。但男主個心都知只有同彩華之間係冇界線。
第3卷講女友出軌既原因,係因為男主同彩華個關係已經重要過女友,兩個之間既相處根本就普通人眼中出緊軌,女友果句「原來呢一年係旁人眼中我一直都係被劈腿狀態」,「我出軌一日底消你出軌一年」
第3卷個尾我都呆一呆,男主得出導致女友出軌既結論係「唔應該同女主講咁多佢同彩華之間既關係」,而唔係「拍左拖之後,應該同彩華保持好一定距離」,我睇到呆左。
係一個「永遠要同彩華要痴到實一實,無論我拍唔拍拖都好,彩華都係最重要既」咁既mindset下,我實在想不出彩華係要點先輸到

不過原來已經8卷完左,呢幾日睇埋佢個作者點兜到變學妹贏(我都係睇標題相信學妹贏)
呢排有野做,啱啱先準備睇完第6卷
同意你講第3卷尾個part好奇怪,
不過個人理解禮奈拖個一下係想感受同個異性朋友好close係自己標準下算唔算出軌同少少想男主緊張自己多d,所以憎佢唔落,反而覺得佢有d慘
睇到後少少愈嚟愈feel到禮奈冇機會真係心up
彩華都寫得幾屈機,我估佢應該係最高人氣,佢同禮奈其中一個贏都冇問題
學妹個角色唔係差,但唔知點解覺得佢唔太值得贏
https://www.ptt.cc/bbs/LightNovel/M.1699164649.A.AD7.html
[閒聊] 小惡魔後輩 8
好彩睇咗第一章已經冇睇落去
最大問題既係男主角
彩華唔避諱其實都係問題,自己唔敢變男主女友,但男主同另一個拍拖果陣,仲依然維持咁親密既關係
我知你兩個好有經歷,關係好特殊,咁就兩個事事旦旦揀個名義既關係攬埋一齊過世算啦,朋友摯友炮友男女友事旦求其乜都冇所謂,唔好出來害人得
男主有問題就梗架啦,不過呢個係大部分後宮/黨爭都有嘅問題,男主咁精明同決斷嘅話應該兩三卷就完到
雖然個陣彩華完全冇諗住同男主發展,有係咁兒講吓佢有刻意keep距離,係男主不斷毫無顧忌咁揾佢,不過佢係現實都抵俾人鬧爆架啦
唔鍾意中間個展開但又未到接唔到,當然一男一女個d故會睇到舒服d,唔係女角寫得吸引同插畫靚都未必開嚟睇
老老豆豆,插畫風格唔係我口味,可能我面盲,一開波剩係睇啲插畫第一眼係分唔到邊條女打邊條女
全部係大學生,但個風格全部都好"細個",你話係國中生高中生都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞