After Class暨聲夢傳奇討論區(159)CYW演唱會 | Crack! | 麻煩彈開 | 誰能避開戀愛這事情

522 回覆
5 Like 14 Dislike
當初資源谷哂比GI幫佢拎好多經驗令佢提早進化
所以我都明點解大台樂小姐會咁,冇大台又真係冇今日gigi,呢幾年gi基本上冇停過出show表演上節目返大陸,呢d經驗係人地十年都未必有
有利有弊啦
留喺大台成日做埋啲垃圾歌, 政治歌, 做文滙之友
呢間公司0 PR 真係驚你唔死咁
估吓下一個文匯之友係邊個
係都153啦
620咁都歌功頌德
講到tvb無回報拎到咁
池+風
幾首姐,睇黎你都係撐佢走
如果佢最後選擇留低我都會含淚支持
我支持個歌手唔係支持間公司
咁反大台,但我真係唔覺佢出去條路會好行
咁後生緊係出去試下啦
真係一世打大台工咩
以架走都好事
話灑後生
大不了以年努力讀書囉
始終唔講大台壞話第時實有得返去
同埋Gigi無其他聲夢無大台就死硬咁
如果大台肯放Gi走 大家好嚟好去
之後Gi可以返大台拍下嘢 做下聲夢導師
而家雪Gi真係為啖氣 大台係玩得起但係都無著數
佢邊有料做導師
助教
雖然我唔like大台,不過合約就係合約邊有咁易放你走,先例一開咁易俾人扭計解約走到以後唔使管人
邊有咁好和平分手,宜家睇你點睇件事,大台角度捧紅你之後第一次約就唔續,直頭令佢地失晒預算,諗衰d真係可以當佢反骨,基本上已經去到要封殺
當知內裡咩事依家擺到明反左枱已經冇得好黎好去
大台一向小鳩氣唔怕人唱,以前雞心出鏡打格仔都係咁,一反面就玩侮辱架啦特登唔派訪問、抽起節目、更新網頁抽起佢個名,都係想人知大台好條氣好唔順,點會可能解約走

唔知
睇返樂小姐嗰個忘本論就知咩事,大台立場咪就係比左咁多資源你,宜家竟然唔識飲水思源
在情在理大台一手捧紅,續一份約當回報,之後再出走咪好黎好去,仲有宜家走好易兩面不是人,先唔講公海出面既人接唔接納gigi,就算接納,香港市場基本上都縮返晒了,連鏡都冇晒代言廣告,出歌都冇熱度,要返大陸發展的話大台有晒資源,真係諗唔到點解要走,只能夠話gi身邊既人可能會因為利益之下勸佢走,呢班人只識拎著數但幫唔到gi的
呢個真
GI係幫到TVB搵錢
但當初捧佢個力度都好少見
仲要果期差唔多係成間最霉嘅時期
後面唔知用咗幾多人脈幫佢
又唔係對佢唔好
出SHOW都成棚助手跟出跟入
玩得果幾年就走其實唔怪得人嬲
續約講雙方利益,價錢唔到好難續,出面價好走都係合理
唔太鍾意個手法,當時有疑問大台定阿滋嗰邊放風被雪,d風放得出黎冇灣轉,事後睇大台嬲到仆街都知邊面放
藝人續約唔係計人工,你多job接咪錢多,紅左洗驚揾唔到錢咩,出去如果唔紅,冇廣告出show,又點會揾得多過大台,呢幾年gi都起碼揾到一層樓啦,一開始gi係想玩造星,講真如果真係玩,宜家我諗連歌都冇得出
比份靚合約你都冇用,假如捧唔起的話,呢行只睇合約利益係最短淺,尤其仲咁後生
嗰件菊薇都得啦
開頭唔似tvb放喎
佢個經理人啲回覆反而似早有預備 fc就不停repost
大台嬲撚到仆街,依家睇更加唔係大台放風啦
似慣常陰D陰D暗地裡抽job俾壓力阿滋續約唔浮面,不過有人搞大件事曝光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞