全香港電腦一齊藍moon?

973 回覆
467 Like 46 Dislike
用得crowdstrike即係全公司電腦+server比曬佢做中央管理,即係EDR

簡單啲可以apply policy去曬所有受管理嘅機,同埋你backgroud行緊咩process,開excel有冇用到vba call左啲咩service都一目了然 。

IT support直頭可以係management portal remote 行cmd,如果你click左有毒file仲可以斷你網isolate出去,然後可以慢慢睇log trace曬由你上網再下載再click個file成個過程清清楚楚 。

今次最大鑊唔係user啲電腦,係整死埋server,死server要recovery已經夠煩,未計database又要rebuild,backup recovery完又唔見半日data搞到要重新對數入過

無記錯佢唔平架成千蚊一年一部機!
IT哥哥,你開左機俾我做埋份文件再整得唔得
等UO
12點食緊飯,2點返黎乜事都無
都唔關佢事, 第三方防毒出事.
衝擊波?
Content update同agent version update係兩樣
Agent version update可以delay update
但content update姐係類似signature update咁係vendor auto push
User無得干預
個人同中小企都唔會裝CS啦
Windows 11冇事發生
連登仔最憎嘅Apple 又贏
公司電腦有冇裝cs呃唔到公司
Personal 電腦更加冇可能裝呢隻商用野
公司實知你講大話
唔清
飛緊真係唔知點算
已經-14%
我都係
我做野部laptop 都係
咁都可以踩低人抬高自己
連登真係岩撚晒你
rip…9成9有悲劇
有冇IT人可以簡單解釋下咩事 點解一個防毒可以搞到咁
用mac避過一劫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞