英國LEEDS 穆斯林暴動

324 回覆
192 Like 15 Dislike
事實真係咁 就好似今次呢單嘢
政府啲職員乜都無講清楚就想搶個細路走
其他鄰居知道 即刻走出嚟幫手
如果個細路比人掉去社工到
以英國啲左膠文化
應該都幾難接返個細路返屋企
(當然有人係想趁熱鬧搞事心態)
但成邨人走出嚟幫手
呢份團結精神係幾好嘅
嗰班人有嘅path 香港人都有
但人地真係想移民
為咗移民出盡奶力

舉家籌錢去讀書
讀完書搏命搵工搵sponsorship
然後拖住大大細細一齊定居

香港人太幸福
留學嘅話唔適應就返香港
話要走嘅又要搵夠退休先
又嫌人地經濟唔好 氣候唔好 要講英文
講移民關心嘅係坐幾耐移民監之後返香港
同人地真心移民邊一樣
都唔好講真係搏命坐艇嗰啲

唔係人地唔收
係香港人無心走啫
真唔知
而家讀書無教呢樣呢樣?
葡萄牙早過中葡聯合聲明前頒布國籍法
劃分1981年11月20日前葡萄牙屬地所生的人士才取得葡萄牙公民身份
再加上當年澳門人口同經濟都完全同香港有極大距離
中國當時亦係拒絕接收澳門
直至中英兩國於 1984 年簽訂中英聯合聲明後
中國才思考澳門的前途問題
白人,英國左膠,抵撚死
香港人同佢地一樣,都係養唔熟嘅
依家世代都算係歐洲人?

吉普賽人(Gypsies, Roma, Romanis)是歐洲人口最多的一個少數族裔群體
一班難民攪事.
大愛左膠自己拿來.

搵番條德國肥婆出來.
香港人等5+1 攞到bc 就會返香港揾錢
自己到退休又會攞英國攞香港2邊福利
香港人無得輸
唔係 不嬲支持中國 我的祖國
你估其他移民唔會?
Patriotic上腦唔係中國人獨有,英國收嗰堆垃圾咪一樣有
冇一個垃圾移英KOL講依單 連照讀新聞都冇
因為六點半新聞幾十年都無報道過一個回做好事
回只係殺人放火 恐怖襲擊
亦唔會報道arab league denounce terrorism (但係神父搞男童 六點半新聞一定報道教宗致歉)
連登仔俾六點半新聞洗咗腦自然覺得所有壞事都係回做
配合埋合理化新疆教育營嗰篇微博文
連登仔接受唔到世界上有壞事唔係回做
縮喺間屋讀開01 星島邊度識英文
移英撚:我唔知我唔理

呀\
唔好意思.多謝你,
如果唔係你,
我唔會睇返
我搞錯咗方向,
該印巴人種,由印度北部向西移至土耳其及至歐洲才對,我搞錯方向,唔係向東.
總之 Roma, or Romanis 完全唔同 Romania .
前者係Brown ,後者算係Write .(膚色)
如果唔白,點做僵屍呀,係嗎? 羅馬尼亞天主教的,十字架對付僵屍呀嗎,這個人種,點同個啲Leeds回教份子呢.
加油
.
仲係唔多明,
搵咗啲資料睇,Leeds燒巴士個度的紅磚排屋,成區都係貧民窟,係伊斯蘭世界.近親繁殖娶鄉下女回英國. 孟加拉人口多,咁睇,呢區唔係伊斯蘭世界,我唔信.
而且,個新當選的''國會議員'' ,當選果刻大叫'' a la k ba ''個果, 亦出現在現場.並勸籲區民留在家中勿出來.....
英國主流媒體仍然愛伊斯蘭,它們不會報導一些資料,所以,只能靠讀者自己看畫面,我推測我所看到的,那很大機會是伊斯蘭人.
UK: Far right blames Muslims and 'third world' migrants for Leeds unrest
https://www.middleeasteye.net/news/uk-how-myth-muslims-were-behind-leeds-disorder-went-viral
Green councillor Mothin Ali worked to combat the disorder, but was accused by far-right commentators of taking part in it
原來,同日,仲有一單,發生在倫敦
伊斯蘭人又一單.互打,兩警受傷.
這兩幫人,來自同一個伊斯蘭國家.
孟加啦國都發生緊學生反政府運動.
唔知點解,在英國打起上來.

https://x.com/darrengrimes_/status/1814045788466708703
對撒但信徒嚟講重點係可以攻擊回又殺人放火 咁就可以迴避三位一體神之爭論 事實唔重要
而家連登就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞