Sammi 真係神級 根本應該上神枱

145 回覆
87 Like 294 Dislike
薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉 - With
愛的輓歌 - 孤独の肖像1st.
一錯再錯 - あどけない話
但真係成個人脫胎換骨咗,個人變得好謙虛又包容,如果宗教為佢個人帶嚟好處,都冇嘢好judge
咁佢當年彈起唔係靠美雪,只係令佢保持聲勢或更加紅
愛的輓歌之前已經靠捨不得你加Panasonic discman 彈返起,茱麗葉之前已經靠chotto 等等金毛強叮噹紅咗
見佢演唱會有搵Matt force jb上台唱
其實算係咁
我覺得係造型設計條撚樣玩尻佢

講真都一把年紀,賣把聲咪算

又唔係有身材但整埋啲咁暴露既衫係做乜尻

我寧願佢普普通通平民裝束,認真唱足全場好過。呢家去睇佢果啲人,都係以聽聲為主架啦
Matt Force我真係唔識 特登search
佢真係想帶唔同人上台俾人識
Wildstyle嘅人嚟
告別果隻碟幾好聽仲有同藍奕邦出過首歌「醫生我無病」
佢地真係十年磨一劍 出得街嘅都有一定水準
https://youtu.be/voU1DufVXF0?si=Do6eh1iPt-eatfdG
雖然好多人曾容祖兒(我認為某啲人故意唔比佢地接觸外界嘅策略)
亦有好多人因為佢地公司嘅某原因而唔喜歡佢,但講女歌星來講佢真係合格以上,無論歌或唱。
雖然有段時間話佢聲帶受傷果啲嘢,但以黑暗角度睇嘢嘅我,相信佢地都係被搵食嘅對象。
會唔會關抄狗事
入黎為咗睇呢張圖
D飛炒到好貴
唔清楚我又唔識佢地但有啲野唔講得
演唱會唔通著普通衫咩
利申 我都有份笑佢
佢嘅演唱會的確好睇
賣聲,依家竟然吹到鄭秀文都係實力派,遲啲玉女都變賣聲囉

佢從來都唔係實力派,明明都係一向賣形象賣百變造型,啲人睇佢不嬲唔係聽佢唱歌,而係睇佢搞乜驚喜形象,包括令佢真正上一線嘅金毛強同金毛強tone,佢當年開始跑出都係靠改啦啦啦變奶奶奶,彈返起嘅捨不得你discman 廣告,上到事業高峰嘅Nike眉,你竟然同我講佢係賣聲,佢唔係賣依啲點紅得起

佢把聲喺華星嗰期確係幾好唱歌唱得幾好,但佢捨不得你開始已經唔得,不過佢本身都係賣形象為主
寫錯字
憎先啱
女強人型格新時代女性形象,型得嚟夠貼地平常人跟得到咁著,非男非女嗰期最sharp
全世界都知佢戴綠帽,仲要個老公係好醜樣又窮佢好多,比着你都癲啦
雖然係天后
但真係接受唔到佢把聲
講嘢好似鬼食泥咁好惡頂
依家老咗好似好啲
以前後生啲戲聽得好撚辛苦
Sammi 生佢地出黎?
佢後生個樣好靚下 同嬌有得比
點害?
即係原本有波都因為中意sammi去做縮胸手術?
今次live有冇唱 如何掉眼淚
首新歌天下看娃娃幾唔錯

Btw 佢原本已經係天后級算上左神枱啦
成日話Sammi唱歌唔掂個班係咪後一代藍祖兒班fans?聽下Sammi 96/97/99嘅演唱會,唱live、邊唱邊跳、高音,超好聽,一啲都唔比藍祖兒唱得差。佢係後期07年show mi出返嚟把聲先唔掂,高音上唔到同埋唔穩定。但佢都老啦51歲,後世生活習慣又一般,把聲keep唔到都正常,但佢都算盡晒力,未去到Kary、Aga個種不斷走音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞