[東張]櫃員機入三萬變三千 銀行回覆看cctv並沒存入三萬 (2)

1001 回覆
869 Like 8 Dislike
銀行本身都唔想搞大
俾曬機會佢落台都仲喺度死纏爛打
上得電視緊係有咁誇講咁誇 搏同情
告咗未
30000變3000 其實即晚唔再confirm 下有啲奇怪,既然未瞓都唔睇下收好張入數紙
周圍cctv 入3萬變3千爭2萬7咁大疊錢共54張 係真嘅報警搞大完全冇需要擔心,check到銀行問題仲要佢賠償同補償都仲得
個老母似天真嬌,
呀女呃佢有單然後搵完大龍鳳先話其實無,
呃左你一次仲信佢下一次?

其實呀女如果一開始就話掉左單,
可能個老母都會算,
始終一開始知無正單可能已經會直接放棄果2萬7。

唔好話銀行啦,
你去洗衣店拎衫或者壞電器要整都唔會受理非正單既收據啦。
個女話唔知點解銀行咁執著要正本喎
我都覺得有可能,但俾人話陰謀論
佢下次可以試下帶身份證同護照副本去旅行
銀行要既話,即時print 多張出黎都得啦,record 係晒server 度
俾晒機會肥婆
肥婆手腳唔乾淨,查埋佢係公司有冇偷過錢好喎,分分鐘每日一百一百咁偷
新淨ok嘅,同埋要睇咩機,中銀機彈紙機會好大,匯豐恆生就還好
個女覺得佢呀媽真係會咁爽手,
銀行話佢入少左個零,
呀媽就會唔追查銀行直接照俾返3萬蚊自己?
兩萬七喎,唔係270喎,
好多人就算收銀找少2.7 都會同間舖拗到天昏地暗啦。

而只要一知會銀行,然後東方同差佬,
其實就已經唔洗玩落去,
所以一開始用呢個方法黎呃呀媽錢就錯,
佢襯呀媽沖涼係佢銀包偷270成功機會大好多。
我諗呢個位可以即刻迫到佢串煲
呢條一鳩答即刻冇彎轉
係囉,仲未起到個肥婆底
肥婆公司可能都仲緊野,睇落似慣犯,唔合理既大話講到理直氣壯咁
笑死
如果係真 正常人都會後悔點解自己扔咗張收據
但佢一啲自責都冇
而家若果差佬開file 個女坐硬
條女淨係作故都勁多漏洞破綻
低估銀行同佢老母都唔出奇
但網購點會知係佢
例如佢p 張入數紙比店主,店主無check 就直接寄
有D 管理得差既小店主可能到月尾埋數先知自己比人呃 or 對唔返條數etc
同埋打晒格都唔知佢係乜水
重要話一齊搵
講真,
唔好話窮等人家,
就算有錢佬都會追問啦,
銀行呢個行業最緊要就係誠信,
佢地既錢銀出左問題,
無論有錢人同窮人都一定會追究,
點解會覺得自己呀媽會就咁“哦,可能銀行搞錯左啦“,
然後唔追究就俾返3萬自己。
佢老母講出嚟自己會唔會覺得想笑

話囡囡咁啱有現金喺身
原來佢個囡平時係帶住60張500蚊返工放工架

個老母睇嚟平時都係蠢蠢地,唔係個女都唔會咁樣用呢招呃老母俾返30000蚊佢
三萬蚊咁大筆數
有咩理由老母戶口未對數
就掉收據?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞