你老母,一陣高足弓,一陣低足弓,你做鞋墊定做鳩我啊

84 回覆
0 Like 19 Dislike
係咁既, 我行路行得耐,就會腳踝痛,足弓位痛,咁開始尋找鞋墊

第一間, 話我高足弓,腳內翻(人手加電腦),做完,著到痛,好勞氣
https://lihkg.com/thread/3736268/page/1
琴日, 第二間, 奧海城F字頭,電腦掃完,話我低足弓,腳內翻

再去DR KONG 電腦掃完,又話我低足弓,腳內翻

咁即是高定低 ? 既然左腳內翻勁過右腳,點解右腳痛,唔係左腳痛 ?
全部鳩嗡友,冇個有用,上淘寶買100對來試好撚過
求巴打幫手諗下點好 ?
電腦唔準
我去醫院都係醫生摸一摸就知,冇用過pc scan
邊間 ?
第一間係邊間

利伸用緊sidas 冇咩問題 感覺幾好
Sogo有賣
你去買返個Dr. Kong書包先啦屌...
低足弓會痛好大機會因為筋膜過分拉扯導致發炎

因為足弓塌左,你試下由鞋方面著手先,鞋墊夾硬浪住佢唔習慣會幾唔舒服
咁我都要知低定高先有得搞,點度高定低 ?
可以去銅鑼灣hoka試埋
好,SCAN多D,,,,,,,,,,
2間個結果都係話你扁平

overpronation即係過度內旋,低足弓嘅一種

揀鞋方面你基本上已經同軟熟無緣

平時著咩多
信零售sales
無用架,你scan晒全港d機你足弓唔會變返正常

唔好同d呀叔一樣咁諗,scan多幾間就好d
可惜 雅蘭果間 無做

佢用石膏打模 做鞋墊

扁平足 著左1年半感覺唔錯,雖然足弓位仲有頂既感覺
同埋揀鞋要揀中底要硬身 足弓位有支撐
波鞋
已經買左2對NB, 一對ASICS, 重痛先搵鞋墊啫
咁點知高定低?
用電腦試下啫
Asics係咪kayano系列
我都想買呀…
但你覺得冇用?
Gel-Nimbus 26.....最少痛最舒腳依對

NB XMORE 4, 口咁大PAT墊都唔掂

kayano.......想試下
牌子唔係問題,咩型號先係重點

你唔係款款都啱著
你幾張圖個結果咪話左你知係低
第一間手加電腦, 話我高..........好亂啊....
但係你第一張圖已經係低喇喎
第一張圖係第二間樓主第一間冇圖
Dr kong好鳩流流,個test連埋d鞋墊同鞋其實都好垃圾,個時都俾佢水唔少錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞