蔡天鳳碎屍案|香港中文大學迎新營組名涉戲謔死者 網民斥傷口灑鹽 中大:需嚴守學生行為守則

391 回覆
24 Like 210 Dislike
識有人讀ischool升local U
而家言論自由框框
隨時同以往有分別
同埋監視、監控越來越多
越來越容易抽水過左龍收唔到科

只可以講改名自抽、自己改個最霸氣
唔涉及其他人就實冇事
Hmm ...外國u迎新會死人
咁你威脅人梗係唔得啦
唔會用啲死者名嚟玩囉
輕則俾人打到仆街 社死 重則人死
兒登講條條女都係臭雞
你現實都指住啲女嗌人臭雞
容祖兒童樂園
以前嘅連登小學生長大了
維護言論自由首先要企出嚟反對啲人濫用言論自由
而家啲道德撚真係好廢好低質
無端端攞美國做例子做咩
美國唔可以做錯?
中大不嬲低質開
呢到都有幾條傻鳩撐緊
其實佢地玩完唔放上網落tag 係無事架
放上網就為咗俾人睇同知,咁你無得話係其他人反應大架喎

本身話堆同學好惡毒又未至於,只係屬於開玩笑都無咩品味,on9當有趣咁⋯

個d 陳偉霆車場,洪卓立食店,甚至希特拉麵無事你就咁睇係因為個人名同後面個字無關,大家知係食字

你咁岩蔡天鳳個名食字落個食物名,係可能有過半數人都諗緊除左食字,係咪聯想到仲有其他意思,咁就不幸地個組同學係奶晒野
公道講 名就無問題

係見到覺得kam 同條team 九唔搭八咁
同意
你話球叔燉湯就話關事啫
黑暴遺禍!
香港即將受到價值觀崩壞既年輕賤種黃屍既衝擊!
咁大眾都有自由批評佢失德啫
認同
你夜晚大叫人地投訴報警叫唔叫冇言論自由?
你個名令人不安有人投訴咪要處理囉
肯定又係圍威喂mk仔,踢咗佢地啦,大學老鼠屎
https://www.them.us/story/federal-appeals-court-sides-with-school-anti-trans-shirt

你咁叻你去判囉呢個世界從來都冇真正嘅言論自由啦,個靚仔冇錯喎,呢個世界唔係男就女。希望你去美國做大法官還佢公道
死人冇人權

愛因躝坦到今日一樣有人講,但冇人會嚴正指責唔尊重愛因斯坦
連登仔突然又咁講道德
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞