蔡天鳳碎屍案|香港中文大學迎新營組名涉戲謔死者 網民斥傷口灑鹽 中大:需嚴守學生行為守則

391 回覆
24 Like 210 Dislike
佢老公叫咩名你唔google可以up得出咩?
中大改細組名個culture係咁

利申:覺得拎死人個名黎玩係唔啱
屌 班柒頭影衰中大
支持踢曬出校
好地獄
笑撚死
秦檜就笑得,妓女反而唔笑得
球記雞湯
如果hate speech 唔係target 平民,而係政權政策,咁算唔算hate speech ?
咁都要問 你應該係大陸人
鬧個政策個政策好唔開心
你下一步係咪會問 如果有人殺左人 鬧殺人呢個行為算唔算hate speech
唔算濫用 因為呢啲說話唔係言論自由嘅一種
正如你恐嚇要殺人
話係機場放左炸彈 呢啲一向都唔係言論自由嘅一種
班大陸人係咁以為巴口講咩都得叫言論自由 比人洗晒腦
中大人不嬲都係低級趣味 fg出嚟做嘢一聽到係中大 就知道係鍾意玩玩吓 戇鳩當有趣 未見過世面咁
成班大學yo撚日日係度dem 9 beat以為自己好型咪你嚟D人
你要搞清楚 我咁講係因為好多香港人覺得自己好優越,但淨係連登都見唔少人格仲差劣既人
個個入U都去過大小o camp
但唔係個個camp都會做呢d柒野, 要睇個O既文化傳統
正如連登亦有高材生, 亦有垃圾如你
最基本8大都入唔撚到果d垃圾
住過hall都知班莊撚晚晚係樓下擾民啦
年年都萬幾個人入到八大 仲拎住大學生個名想打飛機 細路仔真係細路仔
sorry
我過左大學 master個年紀好耐了
你岩呀, 根本「大學生」就唔係呢單野重點亦唔應該拎黎做新聞
所有人都會柒架啦
係你同媒體d傻閪先會好似發現新大陸咁乜撚都拎住大學生三個字嚟講

我唔知你住咩開啦,我住嗰啲Hall就唔會咁癲嘅
住得hall都知唔係剩係得學生住
畢竟八大都仲有分垃圾同精英

對唔住
五毛狗真係好撚低質
有咩問題 玩姐 報警拉囉
喂柒頭幾時上水

你老母被人當狗咁屌緊
唔係話針對 迎新呢D

我覺得食字 呢樣野本身就好難做得好
加上食字 要抽水 更加係講價值觀 , common sense , 觸覺
又要up得出 呢個名 (擺明知係咩事)
一黎無common sense 唔應該抽死者水 做林作2號
二黎覺得組名呢d "official" 會公開/display既野改個咁既名係「合適」
哇咁撚好笑呀屌你老母
瞓咗十年?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞