點解後生女嗰個都用iphone

200 回覆
5 Like 97 Dislike
上個月去咗日本半個月,玩勻1/3個日本,其實都唔係好見有架仔架妹用Pixel
架仔架妹基本上都係用iPhone
巴膠樣
用android等於kam撚
當然唔係話用iphone就一定唔kam
毒撚先會用Pixel利申用緊幾好用
an俠要思考點樣續個apps較慳電,禁背景長註,禁apps與apps互傳偷資料,砌靚靚個widget,魚樂無窮。思考得多,人都精神啲
我Pixel + Sony
貼銀行戶口+手寫連登名
唔貼一律公屋窮撚扮有錢
做it?
正常人都應該用iPhone啦
唔用會被人當Kam人
係得啲清高撚唔用以為自己好特別
因為日本網絡商不嬲都歧視緊android 既用家
社交要斷捨離
鳩吹
去左東京一個禮拜見到20幾個後生女用AN摺機
所以women ☕️
但我覺得an機同iphone 都冇咩分別
有時an機影相仲好睇啲唔明幾無聊先會咁問
女人最易跟風
都唔使自己錢買, 大把傻仔進貢
勁多人用pixel 又賣行哂廣告
iPhone 而家都有custom ui啦
結果真係有人走去用
東京大撚把遊客啦,你識唔撚識分呀
我就未見過有架妹用摺機啦
點歧視法?
日本網路4G 要有齊band 1,3,8,18,19,26
5G 要齊N77~79

an機好多都唔齊, 特別係日版機以外最少一半以上都唔齊band
https://simegg.city/2017/01/03/%e6%97%a5%e6%9c%acsim%e5%8d%a1/

如果去日本, 只係睇網路真係iphone 最輕鬆. an機一定要旗艦或者日系(都未必齊band, 得別係4G B18,19, 26 同埋5G N79)
順帶一提, 去到日本要行AU / DOCOMO 基本上只有iphone 齊band
an機係9成都唔齊(包括shamesung 旗艦機竟然冇一部齊), 只有極少中國品牌機, 例如小米,ASUS, VIVO, OPPO等等最貴果1-2部先齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞