Netflix 夏日咖啡男友 The Boyfriend

380 回覆
31 Like 46 Dislike
基劇,岩哂連登
第七第八集繼續都係戴俊加和人
戴俊終於修成正果
不過我好同意榴連同德井咁講淨底個兩集俊一定又有啲野爆炸或者返到green room話其實都係未拍拖

和人呀和人呀唔好咁cute得唔得
點解會揀左Alan去date
每次見到Alan啲反應勁大就覺得太high tune,雖然和人笑得好開心
Usak快啲返返黎
同埋見到和人拒絕郁雄同亮太其實都拒絕得好得體,亦到feel到佢真係有自己諗過呢兩個人同自己岩唔岩

泰憲其實有冇出擊過追和人
每次就淨係舉手想同和人去沖咖啡但係又唔私底下傾計咁,明明自己都有啲機會

最後見到亮太揀彥晴date勁開心
兩個人既文青date個vibe真係好夾
佢一路拒絕人我都做緊筆記 好婉轉好犀利
咁撚肉酸都話正
重播好多次
佢撞玻璃
LM
USAK神級!和人點會估到偶像級人馬鍾意自己好可惜USAK咁快走,好想睇佢地開花結果
睇shun 十五十六咁望戴,最後跳上佢張床果度好Lum佢搶左戴個枕頭,戴話應該攞埋個枕頭過嚟,佢淨係用眼神表示「要拎都係你拎」真係好傲嬌好港女

戴同shun互望一陣,我覺得佢係想錫落去甚至硬左
不過佢忍住,等shun主動(又用笑嚟掩飾)
被下我都相信佢只係拖住佢隻手,最多摸吓條腰(因shun口唔鍾意人地狼死)

最後就發生咗令大家燒炮仗嗰一幕咀咀
我重播左5次

亮太我麻麻哋佢,佢換對象嘅速度快到有啲驚
而彥晴就幾可愛(成日都想佢剃咗鬚,應該會靚仔好多)
都希望佢哋順順利利

細節位:佢地攬左陣應該feel到熱,shun返左過去自己張床拎冷氣遙控,但都無順便攞埋枕頭過去
但其實都係渋谷,加果個位都多人去
同埋條手鏈其實好似係唔同款,Dai有條都類似
不過我都想佢兩個有後續,Alan真係搞唔掂
好想快啲下星期二呀
我都係
彥晴同亮太夜晚喺返間屋到date嘅
就算基 男人西到咁都係第一次見
不論做朋友定情侶都煩過女人
賽車拎第一但話冇願望
戴當值又唔舉手
身邊人講多小小都擺曬姿態 黑口黑面

唔係i 人 唔係傲嬌
只係逃避型依戀兼懶高斗無禮貌 現實遇到都避開
我覺得佢係鬥氣又唔想其他人贏,尤其係戴,所以我唔要既野大家都唔可以要既心態拎第一
雖然佢贏個下我估到佢冇諗住要任何野但係以為佢會是旦吹啲咩大家一齊大食會之類都得體啲呀
再加佢都幾無儀態禮貌
家務唔覺有做
用腳開櫃門
無咩手尾
經常一個人霸3格梳化橫瞓
不過我會體諒佢係孤兒仔,可能真係缺家教令佢咁
佢身邊又從來無人教好佢(見佢都幾聽韓國佬教,都願意改變)
以往拍拖可能又無點認真同佢發展
都想知佢同紐約佬點散 見曬家長

講真佢唔係咁靚仔應該無人就到佢
俊同戴平排時我覺得戴似收左油
好男不與港女鬥
點解可以咁大細超
最貴似係和人個camp site 獨立屋連泳池
戴俊海邊民宿都ok
亮彥返原屋好頹

比人講完彥晴似心蕾我翻唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞