真係唔明白啲人點解喺都要上 深圳 吃喝玩樂。

239 回覆
164 Like 313 Dislike
有要求嘅都會北上,時間咁寶貴,深圳有咩靚野冇?
我乜都無做 驚d咩

同埋我都係講事實遮
你完撚全調轉左係同喺
其實都唔易
結論係香港市場=垃圾
窮人有錢人都唔想係香港消費
我間中去個短trip+每星期北上 係咩人
試過兩次,體驗其實都唔差,唔怕比連登仔屌

一陣放工打埋卡過去機場即刻買張機票先 聽朝可以返朝早10點,坐凌晨兩點幾番差唔多
番去食牛再唱K出火幾撚爽
對生活有要求,早就唔喺香港住
人地做咩關你撚事
你去到日本都係通街講普通話

來回計埋機場鳩等差唔多要10 個鐘travel time

點解唔返深圳?
我睇CC 台
而家日元平,同埋深圳一程巴士都45$,點計都日本平啲,仲未計JAL 同ANA 有飛機餐

聽連登仔講大陸過關都要幾個鐘
咁廢都拿黎講 我飛遠少少直接係當地機場食個野又上飛機番啦
白痴仔
星期五晚收工玩
唔通飛去日本?
有,睇旅遊台有兒童餐,再加大面底

佢地每星期飛一轉,Stay 1晚
大把人咁,唔信睇CC 同旅遊台

我識班ching個個星期都係
你帶住一家大細就會明白
一張台灣機票可以買到10張高鐵飛
一個人坐business去日本都係一萬
但4個人坐廉航都over 1萬
不如你講下有咩特別好既地方?講風景你去過大陸外國啲山未? 講夜生活講食野香港人駛去台灣?多人去咪又係貪佢平,難聽啲講咪cheap 除咗繁體字有咩好過大陸?啲咩餐廳化學野,出意外你估台灣少呀

你去大陸玩行入小小消費都高過去台灣啦唔係垃圾地方係咩呀
你去對面海廈門仲好過去台灣

去過十幾個國家 台灣真係唔打算再去 感覺就係上咗大陸但係又無咁繁榮
原因仲要因為平
真係似小朋友
啊, 又係松屋世一既兒登特種兵
其實台灣都係垃圾
松屋幾好無問題喎

有次Lunch 近近地飛過去大阪食

隊都唔駛排

仲平過香港食大快活
台灣啲衛生好差 有得揀去短途旅行都唔會揀台灣
做埋咩9 digital nomad WFH, 直頭係日本住啦
所以日本咪周街大陸閪囉 你去東京大阪10分鐘入聽唔撚到中文當你贏
仲要有指示牌簡體字, 付款方式接受支那寶
屌你老母俾幾千蚊機票酒店去日本但同返撚左大陸無分別
自己判斷邊樣抵D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞