真係唔明白啲人點解喺都要上 深圳 吃喝玩樂。

239 回覆
164 Like 313 Dislike
你試下個個weekend 飛去台灣lo...
早兩個鐘到機場. 飛個幾鐘
仲未計屋企去機場一個鐘
來回要幾耐呀?
廢老2蚊車,你日本做唔做到?去機場近極連飛上天要兩個半鐘,等落機出機場市區又兩個鐘,加埋大半日

利申:情願搭飛機
樓主真係好撚毒
連一齊返大陸玩既朋友都無
乜撚嘢 同2024年有咩關係
腥香港人咪又係講蝗語/鄉音廣東話

利申已移民,唔知班生蕃變成點
真 我放假都係搭火車去歐洲玩多
成班on99去深圳唔知貪乜
你話日本都算 台灣省都拎出嚟講就知你有病
『 土生土長』97到依家幾多年?
客觀討論

1.兩者冇咩可比性 後者可以即日來回
2.認同 感覺上大家都係新屎坑 唔推陳出新 以香港人性皮廿深圳都好快厭
3.有人鐘意出街,你鐘意留屋企代表唔到其他人,大把人唔鐘意煮野食唔打機

成班衝住上去
原本重話2019乜都唔做都可以促進港深融合,點知經歷咁多都係殊途同歸 2019年當發場夢啦
Yoho Mix仲細過新元中
台灣真心酒店好貴,完全唔係嗰回事。
玩4日台灣要1萬數兩個人。

分分鐘日本都未必要,兩者可能最後都會選擇日本。

不過呢期熱到裂,邊到都唔想去,廢老日日屋企躺平
最撚噁心係朋友入面有人曾經係前線抗爭者
而家成日上大陸吃喝玩樂
睇見真係好撚躁
你咪係嗰條連登仔
財台波台屋台輸錢輸到只夠返大陸
即係老豆老母都係香港人
有窮既 小康既 甚至屋企有d錢既都會返
已經唔係話藍定乜
只能夠講香港人鐘意出街玩 又貪新鮮方便
9up 去日本台灣 又洗咩洗錢

樓主話佢去左就係去左啦
大部分都係呢啲人 堅持係極少數
服務質素真係比香港好好多…..
真 XG 依家真係貴得嚟唔好食 果到先唔抵
使唔使開咁多po呀

有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!
https://lih.kg/3731286
我都有啲friend係咁,真係當發場夢
多到連台灣啲YouTuber都攞嚟講
https://youtu.be/WpUnvo75GAc?si=elDmbiPYA8B380Md
想知個個禮拜北上同短trip有咩衝突 兩樣都做做係屬於咩階層
對生活有要求係點定義 洗得多錢=有要求?
咁如果去深圳住MO同搭UO去台灣住3星 邊面有要求d
純粹討論下
大把人北上都係六日即日來回
你台灣試下個個星期淨即日來活咁玩
仲未計機票平極都一千
一千應該都夠上大陸玩2日
仲要區區都有直通車過關
機票加酒店就算唔食野一日皮費都要HKD 1000-1500
台灣住酒店好少少都要成千蚊真係唔明白佢地個價點解要定咁高!

同埋無3日假坐飛機玩就真係玩9自己!

如果無去景點純食野,人地當地人食個夜市一百幾十台幣,你要一千幾百港幣皮費另加野食野錢😞

台灣又無日本咁幾時都可以買到野,基本除左食無乜野可以買!

如果有去其他地方睇野溫泉享受既就抵既!兩日假純食就玩9自己!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞