真係唔明白啲人點解喺都要上 深圳 吃喝玩樂。

239 回覆
164 Like 313 Dislike
深圳可以即日來回
就算半夜都可以返香港

你台灣日本點做到呢樣野
台灣可以一粒鐘去到? 等飛機飛都用你2粒鐘啦。
仲要台灣d 野都唔係真係平
「唔通 收工/放假 完全唔出門口真喺咁難做到咩」

真係難,好難好似你咁毒
連登仔即係你?
去台灣不如返大陸
如果我個個星期4日假 我都會去日本 > 深圳
但能力有限搵份工得2日假 就去深圳
放長假去日本就去10日
唔講日本
大陸野好食過台灣幾條街
屌你老母個世界觀真係困係連登到
你會唔會個個星期都飛
我自己都唔會下下返大陸食,但呢個行為本身係可行既,始終依家返去都好方便,仲有港車北上呢,真係好多人一到星期五六就成家人北上
大陸飲食都係食個味,健康就一定冇可能,都唔知食咩落肚,但係香港飲食呢幾年質素差左好多,愈來愈貴,完左疫情後仲明顯,唔怪得本地人都唔想幫襯
深圳啲嘢唔平,係香港貴啲咁解
深圳D野一D都唔平,只係香港比較貴咁解。

巴打知唔知自己講緊乜
岩,你唔好去
我去埋你果份
知唔知日本過關要幾耐

2蚊去唔到台灣日本
先唔好講返大陸好唔好玩

你都on99人地鍾意食橙 你就問人點解唔食蘋果 蘋果好食d wor咁樣

用自己果套強加係人地身上 做乜9

人地夠可以話 出街好多野玩wor 唔留低屋企真係咁難做到咩

難受d講 人地鍾意出街關你撚事咩 管人地

你鍾意咪宅在家 無問題 點解覺得人地出街有問題

傻傻地
毒撚到你 剩係識打機
我邊句話台灣可以?quote黎睇下。
冇錯喎
去台灣我不如飛東京

我做工廠仔番6日工,呢年開始星期六放工坐ANA/JAL飛東京,星期日食完個Tea番香港不知幾爽

而家日圓兌5算都無,食碗拉面唔駛$35港紙,慳好多錢
有無限假期同無限金錢我個個星期都去日本啦,使去深圳?
你都on9
日本有生煎包,水煮魚食?
退一步講手搖飲品都屌打小日本啦
成日去台灣,由屋企出發到台灣酒店,每次最少6小時!回程都差唔多!

屋企去機場半小時車程!
大陸服務真係一流
其他唔講淨係講台灣,台灣真係好垃圾,啲嘢唔係平,條街又唔好行,商場又少,夏天去熱撚死
大陸正係邪骨都贏全世界啦

D人都係貪佢玩完邪再食個飯又一day
又問 唔去嘅就唔會去 就問點解人地要去

去嘅就成日番去 就問點解人地唔去

同移民 旅行一樣

個個都有選擇 自己唔試 聽人講 剩係聽自己想聽嘅野

咁好咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞