港鐵嚴打逃票!屯門、元朗等地區輕鐵站

399 回覆
78 Like 41 Dislike
或者睇個日小隊隊長有咩特別指引
無乜特別指示通常都企月台查落車客
有時當日幾個小隊聯合行動
就會有啲小隊上車查
有啲就散布係幾個輕鐵站
主要都係depend on manpower strength
出晒事啦,咁多人唔買飛,港鐵就快收皮
少少錢都俾唔起 斤斤計較建議最好唔好同佢做朋友
ching型到癲
唔使講咁多,對腳喺度係有佢嘅作用。
夜晚應該係OT喎
犯法都咁大聲
其實篇報道都奇怪
話「嚴打多人逃票」 ,佢哋平時都冇出動,點樣知道?
遲啲改氫能順便改返標準閘機
有cam Ching
諗深一層, 啲無人站就算有閘機都可以跳閘
有人站都係咁跳

嗰陣 去美國見啲黑鬼都係咁跳
執咗輕鐵佢啦
啲人鍾意玩爛佢咪由佢囉
嚴打究竟係咩意思
早於1970年代發展屯門新市鎮的時候,香港政府便已預留空間以興建鐵路,但事實上政府當時還沒有決定交予哪間鐵路公司負責營運。直至1982年,政府邀請擁有香港電車有限公司的九龍倉集團建造及營運鐵路系統。該公司最初表示有興趣興建這條鐵路,並打算以雙層電車、類似香港電車的形式行走,但最終表示因九龍倉集團及香港政府無法在分帳問題上與易地營運協議(原香港電車系統由港島北整個遷到屯門及元朗)達成共識,而決定退出計劃。於是政府邀請當時剛成立的九廣鐵路公司建造此鐵路系統,該公司最終於1984年中,決定接納並研究。最後,九廣鐵路公司批出輕便鐵路第一期系統合約予澳洲禮頓-MTA聯合財團,輕便鐵路系統便於1985年7月14日正式動工。

係咪行電車好啲
真係攞你上庭可以收到幾多罰款啫?與其用堆時間去嘗試搵返你,佢不如企喺度捉多兩個好過。
店舖盜竊都錄曬啦,啲老闆夠淨係可以黐張相喺度提醒。
用低地台唔會多咗位set閘機

大棠路淨係夠頭尾各set一部閘機

雙層電車上落慢
乘客未有繳付正確車資或未持有有效車票乘搭重鐵、輕鐵或港鐵巴士(包括違規使用$2乘車優惠及其他形式的逃票行為),港鐵人員會根據《香港鐵路附例》或《香港鐵路(西北鐵路)附例》向違例乘客徵收附加費。若乘客拒絕繳交 附加費或有重覆逃票等情況,公司會向相關人士提出檢控或轉交相關政府部門跟進

應該大力啲
咁你點睇 屯荃沿海鐵路 收皮?

本來都應該行輕鐵
咪唔撚搭囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞