港鐵嚴打逃票!屯門、元朗等地區輕鐵站

399 回覆
78 Like 41 Dislike
三個
其實西鐵有啲站個capacity 係咪已經爆左?
佢仲要起洪水橋+屯門南, 之後錦上路又起緊公屋...
屌那星加到10卡都唔撚夠
可以加密
華富邨都算港島既
咪就係,便利店幾蚊都捉,on99,應該全城地鐵商店10蚊以下任拎
咁得閒做呢啲閪嘢 整撚柒返晒輕鐵站個display先啦
次次上撚到月台都唔撚知要等幾耐 下下要手機㩒幾廿個制check
統一收$4, 前上後落好過

養埋班垃圾
黃登仔為政治殺人都得,有咩做唔出
今年內會裝返晒
洪水橋、屯門南,仲有呢?
A16站
咁撚多黨鐵PR喺度

記唔記得721 831之前
啲人去遊行坐黨鐵就算拍唔到卡都照喺閘機放低現金

點解呢家搞到要一大堆根本回唔到本嘅查飛狗
自己心照啦
「電梯左行右企」係咪真係啱?就住電梯本身嘅設計一定唔係。要行要快有樓梯可以行,扶手電梯就係比唔想行嘅人用。不過已經變咗不成文規矩,好難去改變。
規矩係大多數人認同而制定,本身係啱定錯並唔重要,更加唔應該輕易打破。
呢個唔係屯門南咩?定係屯門南係指屯門碼頭,屯門泳池又有另一個?
痴撚線,元朗站自己開一班車啦。
識字率同國民質素成正比呢個唔多講
隨便都搵到相關研究
再唔係自己睇下啲北歐福利主義國家啲人平均教育水平係點
你搭車俾錢都反映唔到你質素高低
你呢隻ccptoy就係最好證明
而且邏輯能力咁差,我屌你就代表我認同唔俾錢搭車?
你連我屌你咩都唔知,長官會扣錢架喎
兩個站
Oh...做乜鳩...
你咪鳩up啦
電梯有咁多人係上面流動
如果好似你咁講係設計咗啲人要企定定先唔會壞
一早死咗好多人啦,用下腦啦
黨鐵叫你企定定係想將個負責放翻係使用者度,不過佢地電梯維護都做得好密下,呢下冇得屌
所以耐唔耐咪有人死喺扶手電梯度囉
唔係淨係大陸呀,美劇《9-1-1》都有拍
機電署都係叫人唔好行 唔係淨係港鐵
咁咪唔好係呢個站落咪得
佢太仇恨黨鐵同呢個政權,影響咗思維。我諗好多人會,但係咁會令自己唔開心,諗野唔全面,接受唔好其他意見,好似走火入魔咁。無野嘅,孔子都話自己四五十歲先做到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞