自大選後再有非法移民 經海路進入英國!!!

86 回覆
45 Like 2 Dislike
工黨繼續大愛包容
英國工黨政府將取消盧旺達計劃!
https://lih.kg/3733364
移英撚又可以交稅請佢地住酒店
英國人同我聽住!!

英國人你地聽住 呢個結果係你地選擇的 將來的後果就由你地自己去承擔, 我依家突然好想一車車非洲男性難民湧入英國 睇住佢地大呼小叫 然後我只會瘋狂恥笑 落井下石咁指住佢地黎笑
仲要花橋接埋佢地上岸
原地擊沉算啦
Peace
但係英國某啲政策的確反而要左傾先得, 反而應該加稅, 目的就係全民基本收入, 有咗全民基本收入就唔使為咗生計, 搞到少咗人創業, 可以專注發展理想興趣, 如果要產業轉型, 咁應該以鼓勵創科鼓勵初創企業, AI嘅發展就係有理想嘅人, 唔擔心生計嘅人 全力發展先至出現成果, 如果你要鬥低稅, 根本唔可能同愛爾蘭鬥, 除非學杜拜完全唔使交稅

有人話要減稅, 但係戴卓爾夫人時期已經減咗稅, 全部私有化, 根本已經冇得私有化可而, 唔通要向教育落手咩, 唔通取消曬全部公屋咩,
關人柒事咁撚多藍自己慢慢玩
幾時驅逐埋bno,垃圾左膠破壞大英白人地位
點解美國唔驚非法移民, 英國咁驚
咁當大部人興趣係住公屋食綜援呢?
根本係要減福利,成班大懶蟲住公屋拎福利仲要乜都唔做
全民基本收入
明明有生產力唔用,走去搞共產等人養

以前中國咪試過大鑊飯,根本唔撚work

北歐有做過實驗但人地石油多國民少,其他國家無咁嘅條件
幾時去大灣區感受社會主義溫暖
香港20萬人 每人比6-7k visa+ihs
仲要5+1 比人雙重徵稅6年
人地買張蛇頭船飛 有花橋接 有政府福利
你on9 而家己經係懲罰緊努力工作/高收入人士

養緊一大批懶人

大把人寧願唔做嘢俾政府養成世

都唔想做野交ni +tax 成30%-55% 收入俾政府

仲加稅黎鼓勵全民綜援?
佢講緊全民有口腔期的基本保障, 基本需要的金額ONLY, 想要高級野自己出去賺
咁講啦 有屋住 有飯食 有生活必需品 有部電視 電腦 電話 有幾多人仲會返工

而家英國啲福利包埋車 保險 手機 電腦 醫保

識人 佢屋企全部野都係政府貼錢俾既 eg車 樓 電器

得個仔會返下parttime 過下日晨 佢老豆老母未撚返過工 個個星期等政府派錢

個玩法同香港白卡三寶差唔多

仲要加稅 黎全民保障等多啲人join?
你有冇睇盧旺達計劃寫咩??

每年驅逐四千個
每個賠償三萬英鎊,仲要分分鐘轉個頭嗰四千個會搭般返返去英國

分分鐘洗完錢,過兩個月人哋已經返咗嚟英國

每年官方統計搵到8-10萬個非法移民,仲未計官方搵唔到嗰班

每年多十萬個ii,減四千個仲要嘥咁多錢,嗰計劃本身就係冇撚用
「我地從源頭解決!」哇屌 拍爛手掌 最後除左內鬥 就乜春都唔做 衰撚過以前
啲移英撚靜撚晒
工黨係英國人意思
係派錢大計
啲「難民」就好似抽獎咁
我估計反而會多左
落地之後希望收到筆獎金
之後再月筆錢睇下點樣再入去
重複抽獎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞